Badia subministrarà anticonceptius als coloms per reduir l'elevada natalitat

Redacció
10 de juliol del 2015
Actualitzat a les 14:50h
576_1281086272colom
576_1281086272colom

Badia del Vallès vol posar fre a l'elevada natalitat dels coloms en el municipi. L'Ajuntament ha anunciat que subministrarà a aquests animals un producte anomenat Ovistop, formulat a base de grans de blat de moro recobert amb nicarbazina, una substància que actua com a anticonceptiu per a aquestes aus. Aquest mètode permetrà reduir la població actual en un 80% i evitarà que s'hagin de sacrificar animals. 

Cada matí, tres dispensadors automàtics escamparan la dosi necessària per a la població de coloms de la ciutat (10 grams per colom). L’empresa Ambiens, distribuïdora del producte, s’encarregarà de reomplir els dispensadors i fer els corresponents censos de coloms. El primer dispensador s’instal·larà dilluns vinent, 13 de juliol, prop de la caserna de la Guàrdia Civil, mentre que els altres dos, es posaran als terrats de les escoles la setmana següent. El tractament es perllongarà de juliol fins a desembre, període de màxima reproducció dels coloms.

Els avantatges d’aquest mètode són, per una banda, una gran efectivitat, ja que en un període de 4-5 anys de tractament es pot assolir una reducció del 80 % de la població inicial i, per una altra, s'evita el sacrifici de coloms.

Segons el consistori la xifra d'aquestes aus és molt elevada, ja que cada mes una parella de coloms posa dos ous i en dos mesos, els colomins que en resulten ja es reprodueixen, per això al cap d’un any una sola parella de coloms pot haver generat uns 48 descendents. "Frenar la seva reproducció és la millor forma de reduir les poblacions de coloms de forma permanent", consideren els responsables municipals.