​Sabadell garanteix l’alimentació i l’educació durant l’estiu de 900 infants i joves

Amplia recursos per a tallers de reforç, cursos d'anglès i alimentació

Redacció
01 de juliol del 2018
L’Ajuntament de Sabadell, amb la implicació del Rebost Solidari i diverses entitats, garantirà l’alimentació, l’equitat i l’èxit educatiu d’un total de 900 infants i joves. Ho farà gràcies a redoblar esforços, els tallers gratuïts de reforç de l’ESO passaran de 105 a 240 alumnes i els curs intensius d’anglès augmentaran de 60 a 90.

El consistori ha remarcat la importància de donar cobertura aquest col·lectiu durant els mesos d’estiu i que no hi ha curs escolar. Per tal d’assegurar els àpats que pertoquen, es reforçaran el lliurament de targetes prepagament per a productes fresc, que tindran imports de entre 20 i 50 euros, depenent dels membres de les famílies beneficiàries. El valor total del dispositiu d’alimentació serà de 98.000 euros, dels quals l’Ajuntament n’aporta 72.000 i la resta a través d’aportacions i donacions aconseguides a través de l’Associació El Rebost Solidari.

També ha incorporat el servei de menjador en els sis casals d’estiu, adreçats a 160 infants i adolescents en situació de vulnerabilitat o risc social. La Fundació Pere Tarrés també ofereix dos casals més, assumint-ne el cost econòmic. Es faran al Nord i al Sud (Campoamor). L’aportació municipal és de 20.000 euros. 

A banda dels casals d’agost, el consistori destina 89.521 euros, l'any passat va donar 54.199, a prestacions d’urgència social perquè 801 infants assisteixin a casals d’estiu al juliol. D’aquesta manera, es garanteix que nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques també puguin gaudir de les activitats dels casals d’estiu. 

Altres mesures 

També hi ha haurà d'altres iniciatives encaminades a afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés al lleure educatiu. Durant les vacances continuaran els patis oberts cada tarda, de dilluns a diumenge a sis escoles de la ciutat: Andreu Castells, Can Deu, Espronceda, Joanot
Alisanda, Joaquim Blume i Juan Ramon Jiménez.

I en l’àmbit de subvencions, l’Ajuntament destina enguany 52.350 euros al suport als
casals d’estiu. D’aquests, 19.350 es destinen a entitats de lleure que organitzin casals
d’estiu i 33.000 als casals on participin infants amb Necessitats Educatives Específiques.