Castellar rebutja penjar un llaç groc de la façana de l'Ajuntament

El ple dona suport als encausats per atacs feixistes a la Festa Major 2003

Redacció
28 de juny del 2018
El llaç groc no es penjarà a la façana de l'Ajuntament de Castellar del Vallès. No serà així, perquè la formació que integra el govern municipal, Som de Castellar-PSC, va votar en contra de la moció presentada per ERC al ple del mes de juny, celebrat aquest dimarts. Els 11 suports de la força que govern van ser suficients, malgrat els 10 obtinguts de la suma d'ERC, Decidim Castellar i PDECat. 

La proposta, feta pels republicans, demanava la instal·lació d'aquest símbol “fins que els presos i els exiliats polítics puguin gaudir plenament de la seva condició de ciutadans lliures i els siguin retornats els seus drets polítics i socials”.   D'altra banda, el plenari va aprovar per unanimitat una moció presentada per Decidim Castellar a favor de la innocència de dos castellarencs que aquest dijous seran jutjats pels incidents de la Festa Major de 2003. La moció recalcava que van ser "víctimes de les agressions feixistes" i oferia "el compromís" municipal per oferir suport i recursos als dos encausats. 

També demanava que se’ls compensin tots els greuges i perjudicis causats per "aquestes falses acusacions" i es condemnava "els fets violents", que van tenir lloc durant la Festa Major de 2003, "tant els generats per skins com per la Guàrdia Civil".