Sabadell aplica un pla d'intervenció comunitària a Torre-romeu

Sota el nom de "Som Torre-romeu” duu a terme diferents actuacions per millorar el barri

per Redacció, 30 de juny de 2018 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sabadell ha impulsat el procés comunitari “Som Torre-romeu”, iniciat fa un any, amb l’objectiu que els veïns i veïnes, associacions i persones professionals treballin conjuntament per planificar actuacions i projectes que millorin la vida del barri. Fruit d’aquest treball en comú, ja hi ha algunes actuacions engegades que s’aniran desenvolupant en els propers mesos.

Són accions encaminades a optimitzar els recursos i serveis que hi ha al barri i fomentar la implicació dels veïnat en els mateixos, així com enfortir les relacions entre els diferents actors de la comunitat educativa. A partir d’aquest treball s’ha creat una xarxa de professionals que actuen a Torre-romeu, per tal d’incidir de forma més coordinada en les accions destinades a l’atenció de les necessitats dels veïns i veïnes.


La denominació “Som Torre-romeu”, que identifica i engloba les actuacions comunitàries al barri, va ser fruit d’un debat entre les persones que participen a les taules de treball. El punt de partida va ser la passada tardor, amb una jornada on van participar entitats i professionals, i on es va fer el retorn d’una diagnosi per determinar els aspectes de millora en el barri.

Es van prioritzar dos àmbits i, a partir d’aquí, es van constituir tres taules de treball comunitari: “Implicació i participació”; “ Enfortiment de la comunitat educativa”; “Xarxa de professionals de Torre-romeu”. Cada una d’aquestes taules han definit objectius i estan generant propostes d’actuació.

S’està elaborant un mapa de recursos del barri, mitjançant el qual es pretén visibilitzar la feina associativa del territori i millorar la informació i coordinació entre les activitats que ofereixen els serveis i entitats. D’altra banda, potenciar la interrelació i evitar duplicacions. També s’han proposat algunes activitats d’oci i extraescolars a partir de les necessitats detectades.

El procés comunitari ha determinat, d’altra banda, potenciar la utilització del Centre Cívic de Torre-romeu. Per això, s’està treballant en una adequació de la programació d’activitats que s’hi ofereixen, així com un replantejament dels usos que té l’auditori. També s’ha proposat treballar la flexibilització dels horaris. Xarxa de professionals Un altre aspecte per continuar treballant en els propers mesos serà la creació i consolidació d’una xarxa formada per, professionals de tots els àmbits que treballen al barri.


L’objectiu és treballar de forma més coordinada per millorar l’atenció a les necessitats dels veïns i veïnes. També servirà per unificar criteris d’actuació i establir circuits de derivació i canals de comunicació més àgils. Les taules de treball s’han plantejat més objectius per treballar en el futur: enfortir la Festa d’Entitats, enfortir els vincles entre famílies i escoles del barri, fer un pla per mostrar el barri en positiu, o fer una segona diagnosi per determinar fortaleses i necessitats amb persones que no havien participat a la primera fase de la diagnosi.

El procés comunitari s’ha articulat en diferents sessions de treball i ha culminat amb una sessió plenària celebrada el passat 18 de juny. A partir del setembre, les taules de treball continuaran la seva activitat.

 

Arxivat a:
Societat, Torre-romeu
Participació