Més llibres per llegir durant l'estiu a Sabadell

​Les biblioteques municipals ofereixen activitats de promoció lectora als casals d’estiu

Redacció
01 de juliol del 2018
Fins al final de juliol hi participaran uns 400 infants Uns 400 nens i nenes participaran fins a finals de juliol en les activitats que les biblioteques municipals de Sabadell (BiMS) han preparat per als centres educatius i entitats de lleure que organitzen casals d’estiu arreu de la ciutat. Les activitats van destinades a fomentar el gust pel món dels llibres i la lectura, i a promoure la literatura i la descoberta de coneixements.

El catàleg d’activitats que les BiMS ofereixen als casals d’estiu va començar com a projecte pilot l’any 2016 i es va consolidar l’any passat. A diferència de les edicions anteriors, enguany s’ha ofert un catàleg d’activitats adreçades a tres grups d’edat diferenciats (menors de 6 anys, de 6-11 anys i majors de 12 anys), que les entitats han pogut triar per introduir el món del llibre i la lectura en la seva programació.

Així, la Biblioteca dels Safareigs acollirà els casals Ribatallada i la Quitxalla i oferirà una activitat per aprendre a llegir, escoltar i crear poesia (Poemes amb gust) i una per endinsar-se en el món dels sentits i les emocions (Jocs emocionals). Per la seva banda, la Ludoteca Margarida Bedòs i el Club Falcons aniran a la Biblioteca del Sud i participaran en Contes amb cua, per a menors de 6 anys, en què els contes han de ser explicats amb l’ajuda dels infants.

I també en Els colors de la Květa, en què els nens i nenes més grans coneixeran una il·lustradora excepcional, Květa Pacovská, i gaudiran del món casteller amb Els castells de la canalla lectora. Finalment, l’animació lectora, per mitjà del món dels jocs de taula i de pistes, serà el centre d’interès de les activitats que oferirà la Biblioteca de Can Puiggener al centre obert i l’espai jove del barri, mentre que la Biblioteca Vapor rebrà el casal La Trama; a la Biblioteca de Ponent hi haurà els casals d’estiu de la Concòrdia, Can Rull i Can Llong, i la Biblioteca de La Serra rebrà el casal Pandora de Torre-romeu. Per la seva banda, Xaloc participarà en les activitats de la Biblioteca del Nord.