Smatsa proposa «vies de diàleg» amb l'Ajuntament per desencallar la situació

Aquest dimarts s'han reunit, després de l'anunci d'acomiadaments

Redacció
27 de juny del 2018
Fa uns dies UGT demanava "seny" i "diàleg" en la relació entre l'Ajuntament de Sabadell i la concessionària de la neteja viària i recollida de brossa, Smatsa. Aquest dimarts ambdues parts s'han assegut en una taula, amb el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, i el gerent de l'empresa, Eugenio Díaz, al capdavant. La companyia ha proposat "vies de diàleg" per desencallar la problemàtica. 

"Hem proposat unes comissions conjuntes per analitzar realment" la situació. Díaz ha assegurat que han accedit a la petició municipal i han lliurat la sol·licitud de suspensió de l’aplicació de la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) i còpia que hi ha un contenciós presentat al Jutjat Contenciós administratiu 9 de Barcelona per aquest tema.

D'aquesta manera, amb el document sobre la taula d'aturar la ITF, que com ha recordat el gerent suposa "un desequilibri econòmic d'1,2 milions d'euros", l'Ajuntament pot suspendre-la, "que no vol dir que cap de les parts decaigui de les seves pretensions", ha remarcat Díaz. I això voldrà dir que no hi haurà acomiadaments i una retallada dels serveis, com va advertir fa uns dies al conèixer la nova ITF, per part de l'administració local. "Un cop passat l'estiu s'examina tot plegat", ha suggerit.  

Perarnau ha expressat, en un comunicat, el seu compromís tant en evitar qualsevol acomiadament com en garantir unes condicions laborals dignes de la plantilla de la concessionària. "Vetllem per l’interès públic quan exigim a l’empresa el compliment del contracte i tenim el compromís inamovible de vetllar per la continuïtat dels llocs de treball i de les condicions laborals”, ha afirmat el regidor.