Creu Roja Sabadell atén gairebé 10.000 casos el 2017

Baixen un 20% els d’extrema vulnerabilitat; es mantenen els que afecten a la infància

El president de Creu Roja Sabadell repassant les actuacions de 2017
El president de Creu Roja Sabadell repassant les actuacions de 2017 | Albert Hernàndez
26 de juny del 2018
Creu Roja Sabadell ha fet balanç del 2017, havent fet una atenció en 9.894 casos, tot i que això no vol dir que “siguin aquest número d’usuaris, sinó que se’n beneficien moltes més”, ha puntualitzat el coordinador, Javier Jaén. “Una xifra que ha estat un 7% inferior”, ha rematat.

Un descens que Jaén ha atribuït al canvi de model de l’organització, “fem menys atenció, però més intensa. És a dir, de “més qualitat” i sense deixar de prestar l’assistència, però virant cap a un servei “més de reinserció laboral i empoderament”. Un procés que, com ha calculat, de mitjana és d’uns dos anys des que algú arriba al centre, tot i que ha matisat “depèn de cada cas”. El president de la institució sabadellenca, Josep Masip, ha puntualitzat que aquesta nova modalitat “no hauria de quedar ningú desatès”.

Jaén ha destacat que s’han rebaixat un 20% els casos de persones en extrema vulnerabilitat, amb 1.271, i es mantenen els números amb la infància, amb 1.769. El coordinador ha remarcat un projecte nou endegat, el ‘Merc@punt’, instal·lat al Mercat Municipal de Merinals. Un projecte que replicar-se per la ciutat, ha afegit Masip.

Perfil dels usuaris

La tècnica de Creu Roja, Inma Pozo, ha elaborat el perfil aproximat de l’usuari que atén l’organització: famílies monoparental de dones i les famílies nuclears acostumen a tenir una mitjana d’edat de 40 anys. Pozo ha posat l’accent en què “no s’acaben de deslligar de la precarietat” i ha dit que a més de la cobertura bàsica, també “l’habitatge” és un factor en creixement i la petició “d’una targeta sanitària”.

Masip ha posat èmfasi que hi ha gent treballadora pobra i ha precisat que “ni amb la nostra ajuda, en alguns casos, els podem treure de la vulnerabilitat”. Ha apuntat les repercussions que pot tenir “en les futures pensions” aquestes condicions laborals actuals i ha llançat un missatge als polítics perquè “ho canviïn”.