El SPPM-Cat vincula l'accident d'un cotxe patrulla aquest diumenge a les sirenes dels nous vehicles

L'Ajuntament de Sabadell defensa que els dispositius funcionen bé

Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 22:19h
L'accident d'un cotxe de la Policia Municipal que va patir aquest diumenge a la tarda, a la plaça del Mil·lenari, ha motivat una presentació formal per substituir les sirenes d'alguns vehicles. El sindicat SPPM-Cat ha atribuït aquest fet a un "problema greu de sonoritat" d'aquests dispositius.

Segons han explicat, en alguns vehicles "el pont lluminó és molt estret i no pot incorporar sirena", amb la qual cosa, això fa que se situï "sota el capó i gairebé no s'escolta". El sindicat ha recordat que organitzacions de treballadors i plantilla s'han queixat que "molts usuaris de la via pública no adverteixen la presència de patrulles i no els dona temps" per deixar pas a la patrulla en un servei d'emergència.

L'Ajuntament defensa el correcte funcionament

L'Ajuntament de Sabadell ha apuntat al comunicat d'incidències sobre l'accident, el qual "no indica res en relació a que no funcionés bé la sirena". En aquest sentit, ha posat l'accent en què en el moment del xoc "tots els turismes estaven parats" i ha indicat que la topada va ser "quan el conductor va mirar en direcció contrària i, al no parar al moment, es va produir la col·lisió". 

Per tot plegat, el consistori ha desvinculat que l'accident es pugui "atribuir als dispositius de sonoritat" i ha subratllat el seu correcte funcionament. 

Per la seva banda, el col·lectiu CPU ha difós a través de la xarxa fotografies de l'estat en què va quedar el vehicle policial, tant per dins com per fora.