​L’Entesa per Sabadell «dignifica» el carrer Marquès de Comillas

Canvia el nom de 13 plaques pel de destacades dones

El cartell que canvia el nom de Marquès de Comillas pel de Muriel Casals
El cartell que canvia el nom de Marquès de Comillas pel de Muriel Casals | Albert Hernàndez
Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:44h

El cartell que canvia el nom de Marquès de Comillas pel de Muriel Casals Foto: Albert Hernàndez


L’Entesa per Sabadell ha signat una acció “simbòlica i reivindicativa” per, com diuen, “dignificar” el carrer Marquès de Comillas. Han canviat 13 plaques que hi ha pel de 13 dones, la majoria sabadellenques, que defensen els drets de les persones, de l’àmbit cultural i educatiu.
 
Noms com ara el de la pintora Frida Kahlo, l’activista pels drets dels negres Rosa Parks i la ballarina Isadora Duncan, i a nivell local, com Agnès Viumala, Muriel Casals, María Salvo, Maria Teresa Badós i Teresa Rebull.
 

El carrer de Frida Kahlo hi va acompanyat d'una escriptura reivindicativa Foto: Albert Hernàndez

El carrer dedicat a l'activista antifranquista, María Salvo Foto: Albert Hernàndez


La formació el que vol amb aquesta iniciativa és reclamar “més decisió i més celeritat” en la revisió del nomenclàtor de la ciutat, ja que consideren que hi ha “noms de personatges vinculats al franquisme, a règims dictatorials o que van actuar contra els drets i les llibertats de les persones”.
 
A més, de fer una denúncia de la “manca de noms de dones”, sobretot nascudes a la ciutat. L’Entesa vol que es compleixi amb la Llei de Memòria Històrica. En aquest cas, el nom de Marquès de Comillas consideren que va ser un personatge que es va “enriquir gràcies al tràfic d’esclaus i de negres”.