AE Innova guanya el primer premi del fòrum d'emprenedoria Cafè Aventura

Nació Sabadell
09 de juliol del 2015
Actualitzat el 10 de juliol a les 8:41h
L'alcalde Juli Feràndez ha entregat el premi a l'empresa AE Innova
L'alcalde Juli Feràndez ha entregat el premi a l'empresa AE Innova | Juanma Peláez

L'alcalde Juli Feràndez ha entregat el premi a l'empresa AE Innova. Foto: Juanma Peláez


L'empresa AE Innova, dedicada a la investigació i recerca d'energies netes, ha estat la guanyadora de la tercera edició del Cafè Aventura: Fòrum d'Emprenedoria que s'ha celebrat aquest dijous al centre empresarial de Can Roqueta. La cita ha reunit una vuitantena de persones i també ha distingit la idea de negoci de la companyia Airk dedicada al disseny de drons amb alta autonomia. 

La tercera edició del fòrum empresarial ha servit perquè emprenedors i responsables d'empreses tinguin l’oportunitat de millorar la seva xarxa de 
contactes i conèixer altres experiències i professionals que poden resultar-los clau per al desenvolupament d’un negoci. A més també ha estat un bon escenari per trobar possibles inversors o tenir una aproximació a diferents vies de finançament. L’activitat es centrava en projectes i empreses amb no més de tres anys d'activitat amb un potencial clar de creixement. 

En el marc de l'acte, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha explicat que la voluntat del nou govern és "acompanyar i fomentar un teixit empresarial resistent que permeti que la ciutadania visqui millor". A més, ha posat èmfasi en el fet que Sabadell forma part d'una de les regions industrials més importants de casa nostra: "El Vallès ofereix oportunitats que Sabadell vol liderar de manera conjunta, trobant sinèrgies entre empreses, inversors i administració per enfortir el país i millorar la 
qualitat de vida".

Per la seva banda, el regidor de Nova Economia, Albert Boada, ha dit que en un món globalitzat, hem d’avançar cap a la relocalització. "En aquests moments, no podem imaginar que vindran grans inversors sinó que requereix un esforç col·lectiu de tothom, ja que es tracta d’un moment de canvi social".

En el decurs de la sessió s’ha ofert a una vintena de projectes empresarials l’oportunitat d’explicar els seus objectius i necessitats. Entre les empreses que han exposat públicament la seva experiència, la comissió qualificadora ha escollit AE Innova com a guanyadora del primer premi a la Millor Empresa. 

Altres guardons

El segon guardó en la categoria d'empresa l’ha rebut l’empresa sabadellenca Testamenta, el primer servei totalment especialitzat de tramitació online de testaments a tota Espanya. El tercer lloc ha estat per Fit and sit, dedicada al disseny i venda de roba i complements per persones que van en cadira de rodes. 

En la categoria a Millor Idea de Negoci el primer classificat ha estat Airk, especialitzada en disseny de drons amb alta autonomia i més temps de vol.  

El programa del Fòrum també ha inclòs un espai de networking amb la presència de representants de diferents ens financers com Banc Santander, Banc Sabadell, 
EconomistesBAN, Ecrowdinvest, Vanacco i Crowcube i també una activitat de dinamització empresarial amb empresaris membres de la Xarxa empresarial Onion que ha permès ampliar xarxa de contactes als projectes i les empreses. 

Aquest acte l'organitza l’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, amb la col·laboració de la Xarxa OniOn i Active Development en el marc del projecte Suport i dinamització del sector dels recursos energètics subvencionat per la Diputació de Barcelona.