Sabadell vol que tots els nens i nenes de la ciutat sàpiguen nedar

Més de 500 infants de 1r de primària participaran en la primera fase del programa

Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 9:35h
Un total de 524 alumnes de 1r de Primària de 19 escoles públiques de Sabadell participaran, a partir del mes d’octubre, en la primera fase del nou programa municipal de formació en natació utilitària Els primers a l’aigua, que els permetrà aprendre a nedar.

L'activitat formativa tindrà lloc en horari lectiu de manera gratuïta i s’implantarà de manera progressiva. Per això, un cop finalitzada aquesta primera fase es farà una valoració per veure les possibilitats d’ampliar el programa.

L’activitat es plantejarà amb una sessió setmanal durant tot els curs escolar amb un total de 30 sessions per curs que es distribuiran en 3 blocs de 10 sessions progressives. Les activitats tindran una ràtio d’un monitor per a cada 10 alumnes. Entre els objectius que persegueix el programa destaca la millora de l’autonomia en el medi aquàtic, desenvolupar activitats motrius bàsiques i l’adquisició d’hàbits saludables.

Pel que fa a la gestió de les activitats, es repartirà entre els clubs esportius que disposen de piscines i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que és la concessionària de les piscines municipals Joan Serra. Així, les piscines on es portarà a terme l’activitat formativa són: el Club Natació Sabadell (Montcada i Can Llong), les Piscines Municipals Joan Serra, el Cercle Sabadellès 1856 i El Club de Tennis Sabadell.

El criteri d’adjudicació de les piscines als diferents centres escolars es farà seguint els següents criteris: proximitat del centre a la piscina, nombre d’alumnes per grup, nombre de tècnics disponibles a les piscines, característiques de l’equipament, disponibilitat horària de l’escola.