L'oposició de Ripollet tomba la municipalització de l'aigua

El vot del grup socialista decanta la balança de la proposta municipal

Redacció
22 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:48h
L'Ajuntament de Ripollet no serà l'encarregat de gestionar l'aigua. Almenys, per ara. Així es va decidir en un ple extraordinari, celebrat aquest dijous al vespre. Els vots contraris del PSC (6), Cs (3), PP (1) i PDECat (1) van tombar la proposta de l'equip de govern, Decidim (8), que va rebre el suport d'ERC (1) i la regidora no adscrita, Mònica Laborda. 

De fet, la celebració d'aquest plenari és perquè en l'ordinari del mes de maig es va retirar el mateix punt de l'ordre del dia -la memòria justificativa de la forma de gestió del servei d’abastament domiciliària d’aigua potable i l’aprovació inicial de la forma de gestió directe mitjançant encàrrec de gestió a la mercantil ‘Genera, mitjà propi, SL’-, per no tenir garantida la seva aprovació. 

La primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, ha posat en alça la feina feta en aquests més de dos anys i abans de l'aprovació ha recordat que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha emès informes tècnics i jurídics "favorables". Tanmateix, Castillejo ha reconegut que hi haurà "una despesa estructural abans d'obtenir ingressos". En aquest sentit, ha apuntat que els números en negatiu només poden ser dos anys seguits. 

També ha dit que aquesta memòria portada al ple s'havia aprovat el 24 d'abril per una comissió d'estudi per a l'abastament d'aigua pública, que ha estat "paritària" entre tècnics i polítics. 

L'oposició ha recriminat que aquest tema és "ideològic" i no és un "preocupació" de la ciutadania, a més d'haver apuntat que el servei que presta Sorea al municipi no és dels més cars de l'àrea metropolitana. L'alcalde, J.M. Osuna, ha lamentat haver perdut aquesta oportunitat i espera que en el futur se'n pugui parlar, però s'ha mostrat especialment crític amb el PSC, que els ha recordat que a Terrassa sí han impulsat el canvi d'aquesta gestió.