El Castell de Can Feu de Sabadell es converteix en una font pirotècnica

Es tracta d’una font mitjana que dura més d’un minut

La nova font dedicada al Castell de Can Feu
La nova font dedicada al Castell de Can Feu | Juanma Peláez
Albert Segura
23 de juny del 2018
La ciutat de Sabadell ha celebrat aquest any la recuperació del Castell de Can Feu, que ha passat a ser patrimoni de la ciutat, convertint-se, així, en un element més de distinció de l’imaginari local. Per aquest motiu, aquest any aquest edifici emblemàtic disposarà del seu homenatge pirotècnic per Sant Joan, una font de colors que s’ha batejat amb el nom del castell.

La botiga Petards 4x4 dels Merinals s’ha encarregat de crear el giny, que compta amb una il·lustració del sabadellenc Ismael Ferrer, amb un drac que treu foc davant de l’imponent castell. “Volíem rendir homenatge al castell pel que suposa per a la ciutat recuperar-lo i perquè hi tenim una història familiar, el meu pare hi anava de petit a collir verdures i a recollir els ous, com molta gent de la zona”, explica Sandra Córcoles, propietària de la botiga.
 

Petards de la botiga 'Petards 4x4' de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


No és el primer cop que la botiga dedica un dels seus productes pirotècnics a un element de la ciutat. Des de l’any passat compten amb una altra font anomenada La Torre de l’Aigua, que aquest any han tornat a posar sobre el taulell coincidint amb els seus 100 anys d’història. L’any passat, a més, van elaborar-ne una altra dedicada a Les Bruixes del Nord, en motiu del seu 25è aniversari.
 

Petards de la botiga 'Petards 4x4' de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Poc a poc, la crisi es deixa enrere, i prova d’això n’és que a la botiga noten la recuperació econòmica dels veïns. Tot i que ofereixen packs de petards bàsics a 5 euros, sí que s’ha notat com de mica en mica es recupera el volum de compres d’altres packs de més preus i fins i tot bateries, que solen pujar més de cost.

Amb tot, els productes més venuts aquest any seran les bombetes per als més menuts, les bengales, les piules i els anomenats àguiles.
 

Petards amb segell sabadellenc. Foto: Juanma Peláez