​Sabadell Rambla arrenca reflexionant sobre com han de ser les estacions del futur

El nou espai té tres funcions: memòria ferroviària, formació i centre de negocis

L'aspecte de l'antiga estació que conserva un dels emblemes de Sabadell Rambla
L'aspecte de l'antiga estació que conserva un dels emblemes de Sabadell Rambla | Juanma Peláez
21 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:55h
Gairebé dos anys després del pas de l’últim comboi de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per Sabadell Rambla, aquest dijous s’han tornat a veure igual o més usuaris entrant i sortint de l’antiga estació. S’ha inaugurat el que es coneix com Espai Sabadell Rambla, amb una jornada tècnica “Estacions de futur. Ciutat i estacions”.  
 
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat que “el paradigma de les estacions està canviant” i a partir de la iniciativa organitzada a la ciutat “s’ha de decidir”. Ha apuntat algunes opciones "com un punt de distribució de comerç electrònic", tot i que ha matisat “la concreció del lloc és important, no es pot establir un pauta general per aplicar arreu. S'ha de pensar en la ciutat i el seu entorn”.
 

L'alcalde de Sabadell amb el secretari d'Infraestructures i el president de FGC Foto: Juanma Peláez


“No hi ha botigues, ni un gimnàs, ni un supermercat”, ha expressat Font i ha recordat que també és un espai de formació d’emergències propi de FGC i d’altres cossos de la Generalitat. En aquest sentit, el president de FGC, Enric Ticó, ha apuntat que s’han fet 39 cursos en aquests mesos, amb gairebé un miler de persones. Això, ha afegit, “ens ha servit per millorar elements de l’interior com el cobriment de més metres de via”. A més, de convertir-se "en cert punt de trobada de la formació ferroviària europea". 
 
Ticó ha classificat en “tres activitats” l’Espai Sabadell Rambla: formació, memòria ferroviària local i de la comarca i un “centre de negoci”. Una zona que es pugui oferir “a entitats i empreses, per fer dinars, sopars o acollir un rodatge”. El responsable de la companyia ha posat l’exemple a l’estació de Vallpardís de Terrassa que l’Hospital Universitari MútuaTerrassa obrirà una consulta externa. Una vessant que a FGC li ha suposat un ingrés de 650.000 euros.
 
L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha dit que “el que es podia veure com un problema, avui és un espai viu” i això per a la localitat i els seus habitants “és una gran oportunitat. Esperem que li puguem donar un ús”. El batlle ha mostrat la seva visió sobre com han de ser les estacions del futur, “espais vius, on hi passin coses” i que “incentivin” les relacions socials, perquè al cap i a la fi, hi passa molta gent.  
 

La zona de vies coberta amb una zona per prendre alguna cosa Foto: Juanma Peláez