​Baixen la majoria dels delictes a Sabadell

Entre juny 2017 i maig 2018 es redueixen 1,1% els fets delictius penals | El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presidit la Junta Local de Seguretat

L'alcalde de sabadell rebent al conseller d'Interior a les portes del consistori
L'alcalde de sabadell rebent al conseller d'Interior a les portes del consistori | Albert Segura
20 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:41h
El nou cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos d’Esquadra de Sabadell, Roger Sales, detallava en una entrevista a NacióSabadell el descens del nivell de delinqüència. Aquest dimecres, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ho ha confirmat. Entre el juny de 2017 i el maig de 2018 hi ha hagut una reducció de l’1,1% dels fets delictius penals denunciats.
 
Buch ha presidit la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat a Sabadell i com ha dit, “és la segona a la que assisteixo”, tot i que ha volgut recordar, tal com ho ha deixat escrit en el llibre de l’Ajuntament, que ho fa “per l’empresonament del conseller Forn”.
 
També s'han rebaixat els delictes contra el patrimoni un 1,2% i els delictes contra les persones un 10,8%. “Són bones dades”, ha destacat el titular d’Interior i ho ha atribuït, en gran part, “a la bona feina de coordinació entre els cossos policials”. Tot i així, ha advertit de la pujada de les estafes per Internet, que han escalat un 15,8%. Per aquesta raó, ha posat en valor la feina de la policia catalana en la prevenció per evitar aquests delictes, a més de la tasca post-delictes.
 

El conseller signant al llibre de visites Foto: Albert Hernàndez


Crema de contenidors
 
L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, tot i les bones dades mostrades pel conseller, ha posat l’accent en la “preocupació” per la crema de contenidors. Ha dit que és “un problema no només de Sabadell” i ha indicat que ha tingut “alts i baixos”. Ha recordat les identificacions practicades i ha determinat els esforços de la Policia Municipal en estar “atents” per tal d’estudiar “el patró d’aquest delicte”.
 
Serracant ha assegurat que s’han impulsat mesures com la implantació de contenidors metàl·lics per fer de tallafoc, en les unitats de cartró. El batlle ha apuntat que les dades de seguretat “confirmen” el que apuntava l’enquesta sobre la percepció de la ciutadania.