Renfe es mostra molesta per no estar convidada a la jornada ferroviària de Sabadell

Es tracta de la jornada "Estacions de futur. Ciutat i estacions" que FGC organitza a l'antiga parada de Sabadell Rambla

La renovada Sabadell Rambla
La renovada Sabadell Rambla | Albert Segura
Redacció
20 de juny del 2018
Renfe s'ha mostrat molesta pel fet que no els hagin convidat a la jornada que Estacions de futur. Ciutat i estacions, que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha organitzat per aquest dijous a l’Espai Sabadell Rambla ubicat a l’antiga estació Sabadell Rambla, segons han explicat fonts de l'empresa a NacióSabadell. L’objectiu de la jornada és debatre i reflexionar sobre les interrelacions que es produeixen entre l’entorn urbà i les estacions de tren, i com s’haurien de repensar aquests equipaments de ciutat per fer-los més útils i eficients.
   
FGC organitza aquesta jornada amb la col·laboració de 40 organitzacions tant de l’àmbit públic com privat, agrupades sota el nom de Grup Impuls. La jornada tindrà lloc a l’antiga estació, que ha estat totalment renovada i convertida en un nou Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari. 

Per aquest motiu, Renfe considera inexplicable que no els hagin convidat, tenint en compte que disposen d'estacions en més de 200 localitats de tota Catalunya, i que podrien tan aportar coneixement al respecte com aprendre d'altres experiències. En aquest sentit, destaquen el fet que ho participen operadors de l'Estat, com Metro Bilbao o Eusko Tren.

Fonts de FGC, però, han assegurat que no se'ls ha exclòs, sinó que s'ha organitzat una jornada pensada en "estructures dins de societats i ciutats", més apropades al vessant sociològic i arquitectònic, que com a la funció que desenvolupen els operadors en la seva activitat.