​Barberà cedeix un milió d’euros a la Generalitat per aconseguir habitatges d’un fons voltor

El consistori vallesà vol que utilitzi el dret de tanteig per deixar 59 pisos a les necessitats locals

Redacció
20 de juny del 2018
L’Ajuntament de Barberà ha posat a disposició de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) un milió d’euros, per tal que faci efectiu el seu dret de tanteig i adquirir habitatges procedents del fons voltor Cerberus. “900.000 euros a compra i 100.000 per a arranjaments”, ha puntualitzat el quart tinent d’alcalde de Serveis Socials i Emergència Social, David Clarà, a NacióSabadell.
 
Clarà ha calculat que amb aquesta xifra “es puguin recuperar entre 25 i 30 pisos”, tot i que ha matisat “dependrà del preu”. De totes maneres, el tinent d’alcalde no ha descartat doblar aquesta xifra de recursos. Segons estimacions de l'Oficina Municipal d'Habitatge, en col·laboració amb l'equip tècnic d'Emergència Social, en base a les dades de la Generalitat i les inspeccions realitzades a nivell municipal, hi ha 159 habitatges buits en mans d’entitats financeres, 59 dels quals propietat del BBVA.
 
Tal com ha explicat el quart tinent d’alcalde, el BBVA ha venut el 80% del seu parc immobiliari en aquest fons, “una gran part a Catalunya”, ha apuntat. En aquest sentit, ha remarcat el paper de les administracions “per evitar de totes les maneres possibles que els immobles caiguin en mans d’especuladors”.
 
AHC divisa acords
 
El quart tinent d’alcalde ha expressat la seva esperança que les converses amb l’AHC fructifiquin. “A hores d’ara no sabrem què faran”, ha dit i ha recordat que l’organisme de la Generalitat i el BBVA “tenien un acord per la cessió d’habitatges, que ara no sabem si es subrogarà”. L’AHC no troba impediments per arribar acords.
 
Fonts de l’Agència han precisat a NacióSabadell que “hi haurà acord segur, hi ha fórmules” si és un municipi que necessita habitatge social. Com és el cas, ja que està reconegut com a localitat d’alta demanda per la pròpia administració catalana.