Una app uneix treballadors del polígons del Vallès per anar a la feina compartint un autobús

A Sabadell la prova pilot es farà a Can Roqueta

Redacció
24 de juny del 2018
Els ajuntaments de Sabadell, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans s'han unit perquè els treballadors dels polígons industrials puguin desplaçar-se en autobusos acordant una ruta comú a través de l'aplicació mòbil BusUp

El funcionament és molt senzill, l'usuari introdueix una destinació i fa una sol·licitud de ruta, a partir d'aquí, l'aplicació identifica a tots els usuaris amb les mateixes necessitats i ofereix una ruta d'autobús privada més apropiada. En el cas que no existeix, la crea i el viatger ha de comprar el bitllet.

Es posarà en funcionament al setembre i l'objectiu és que sigui una alternativa de transport al cotxe privat, més barata i sostenible, a més de ser una opció "més intel·ligent" a l'utilitari en àrees on el transport públic és limitat. A Sabadell es farà la prova pilot a Can Roqueta. 

Els autobusos, que disposen de servei Wi-Fi gratuït, estan operats per companyies certificades i conduïts per conductors professionals. L'app, amb seu a Barcelona, treballa actualment a Espanya, Portugal i Brasil.