​Sabadell vol rellançar l'horta municipal amb agricultors professionals

L'Ajuntament posa a disposició un total de 45 hectàrees d'horta

Redacció
19 de juny del 2018
L'Ajuntament de Sabadell portarà al ple del mes de juny l'aprovació d'un concurs per posar a disposició d'agricultors professionals 45 hectàrees d'horta de finques municipals del rodal. Concretament, 35,5 hectàrees seran per a horta de secà i 5,9, per horta de regadiu, una concessió que tindrà una durada de 7 anys, prorrogables 5 anys més, i per la qual l'Ajuntament invertirà gairebé 340.000 euros per condicionar les finques, potenciar la producció local i la marca del Parc Agrari.

El consistori disposarà en breu de l'avantprojecte de l'equipament de Can Gambús - Vallcorba, que permetrà construir un magatzem agrícola, una aula d'interpretació i una agrobotiga en aquest entorn de la ciutat. Com també estarà a punt en els propers temps l'execució del projecte de rehabilitació de la cabana de vinya de Can Gambús.

A més, l'Ajuntament concedeix aquest any 5.000 € a la Fundació Miquel Agustí perquè elabori un assaig d'investigació de varietats locals de la ceba de Sabadell, que al seu torn és un emblema de la ciutat. D'altra banda, el passat mes d'octubre es va aprovar el nou Pla de Gestió Agroforestal de la finca municipal Can Gambús, en què s'ha concretat, en primer lloc, la incorporació de la finca dins el sistema de producció ecològica.

En segon lloc, s'ha confirmat la creació d'una nova marca vi Arraona com a vi del Parc Agrari de Sabadell incorporant el vi al projecte Vins del Vallès Occidental, i finalment, es potenciarà la Festa Parc Agrari amb plantacions d'arbres i visites guiades de terres. Finalment, també s'ha instal·lat una tanca perimetral a les finques hortícoles, amb l'objecte de protegir els cultius de la fauna, bàsicament senglars i gossos, i els furts, una instal·lació que ha suposat una inversió de 53.000 euros.