Endesa millora el servei que presta a Sant Quirze

La companyia renova tecnològicament la subestació de Rubí que presta servei al municipi

Redacció
09 de juliol del 2015
Actualitzat a la 1:02h
La companyia energètica Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica dels equips de protecció de la subestació de Rubí, al Vallès Occidental, amb l’objectiu d’augmentar la garantia del servei i millorar la resposta en cas d’incidència. Gràcies a aquesta millora, es beneficiaran més de 10.000 clients dels municipis de Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Terrassa.
 
La instal·lació compta amb tres transformadors, dos dels quals ja han estat millorats. Així mateix, properament es reformarà l’últim, completant la renovació tecnològica de la subestació.
 
Els treballs han suposat una inversió de 80.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, i han consistit a substituir les anteriors proteccions per unes de digitals i més evolucionades. D’aquesta manera, amb la renovació dels equipaments s’aconsegueix simplificar el temps de resposta des del moment en què es detecta la incidència.
 
Els nous equips permeten unificar, en un sol dispositiu, totes les mesures que realitza sobre l’operació del transformador i permet obtenir informació més precisa i en més profunditat. Els sistemes de protecció dels transformadors  mesuren i monitoritzen, de manera digital, diversos paràmetres que intervenen en el correcte funcionament d’aquests aparells, tals com tensió, intensitat i consum. Així doncs, en cas de detectar una anomalia, el desconnecten automàticament per prevenir incidències.
 
Aquesta actuació forma part del pla d’inversions d’Endesa al Vallès Occidental per a millorar la xarxa elèctrica i assegurar una òptima qualitat del servei.