Sabadell

Sabadell considera «incomprensible» l'anunci d'acomiadaments d'Smatsa

El consistori assegura que el pressupost del 2018 s'ha augmentat un 3%

per Redacció, Sabadell | 18 de juny de 2018 a les 18:24 |
Uns contenidors de Sabadell | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sabadell ha reaccionat a l’anunci de l’empresa concessionària de la neteja viària i la recollida d’escombraries, Smatsa, assegurant que és “incomprensible” que s’acomiadi aquest “mínim” de 17 treballadors. En el cas que porti a terme serà per “una nova reducció de serveis, de forma unilateral”.

El consistori ha garantit que la concessionària “té l’obligació de garantir per contracte” el servei durant la campanya d’estiu, ja que el de 2017 es va prestar amb normalitat i sense reduccions, tenint en compte que hi ha els mateixos recursos.


n aquest sentit, ha precisat que el pressupost d’enguany és de 20.356.804,5 d’euros, un 3% més que l’any anterior. Amb la qual cosa, “no té cap sentit la reducció en 88 les contractacions temporals”. A més, no va haver-hi baixes amb la reducció del servei, entre el 2014 i el 2015, una mesura de l'equip municipal anterior.

També ha indicat que el nou contracte “posa de manifest que l’empresa té més costos que els que va preveure” en la seva oferta contractual, que li impedirà la recollida de mobles i contenidors desbordats, entre d’altres. Per això, ha subratllat la importància que l’empresa “no deixi de fer aquests serveis, sinó que es cobrin al preu contractat”. 

 

Participació