Comencen les obres per a la construcció d’una de les dues rotondes de la N-150 a Montcada

El consistori aconsegueix 200.000 euros per a la construcció d'un carril bici

La maquinària treballant en la construcció de la rotonda
La maquinària treballant en la construcció de la rotonda | Nació Sabadell
Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat el 15 d'agost a les 12:14h

La maquinària treballant en la construcció de la rotonda Foto: Nació Sabadell


Des de fa uns dies, hi ha maquinària instal·lada a la N-150, a l'alçada del polígon industrial de Can Cuiàs. Està construint una rotonda en aquest punt de la via i s'espera que entre octubre i novembre estigui enllestida. S'han introduït elements reductors de velocitat, a més que d'alterar el sentit del pas dels vehicles. 

Aquesta és una de les dues rotondes que s'han de fer a la N-150, en poc més de 700 metres de diferència. L'altra s'ha d'ubicar també a la sortida d'un polígon, el de Coll de Montcada. En principi, havien de posar-se a la vegada o amb calendaris molt semblants, però encara no s'ha licitat. 

La finalitat d'ambdues rotondes és integrar aquesta via al municipi, així com facilitar l'accés i la sortida d'una i altra zona industrial. Aquestes intervencions tenen pressupost d'1,5 milions d'euros, que un 70% prové de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el 30% restant, en el cas de Can Cuiàs ho financen els industrials del sector. Mentre que la de Coll de Montcada, l'Ajuntament està negociant amb els titulars de les fàbriques. 
 

El nou traçat de la N-150 Foto: Nació Sabadell


Carril bici

En paral·lel a l'arribada d'aquestes novetats a la N-150, també en breu arrencarà la construcció d'un carril bici que unirà el barri de can Sant Joan i el polígon de Coll de Montcada. L'AMB ha concedit 200.000 euros al consistori per aquesta finalitat. A més, l'ajuda econòmica se suma els 700.000 euros de la Diputació de Barcelona per construir una vorera en el mateix tram,

Amb aquests recursos i les futures obres, juntament amb les dues rotondes, es podrà aconseguir una millora de la mobilitat i pacificar el trànsit.