El CDR Sabadell ocupa l'Ajuntament per exigir la «desobediència»

Un grup de persones entra al consistori i s'instal·larà durant el cap de setmana

Les motxilles, estoretes i sacs dins el consistori
Les motxilles, estoretes i sacs dins el consistori | Albert Hernàndez
15 de juny del 2018
Actualitzat el 16 de juny a la 13:10h
Feia dies que el CDR Sabadell venia avisant, amb un compte enrere, d'una acció el 15 de juny, a partir de les 18.30 hores a la plaça de l'Ajuntament. Prop d'unes 400 persones, moltes desconeixedores del què anava a passar, s'han aplegat a la plaça Sant Roc. Ha estat durant la lectura del manifest per exigir "la desobediència" contra l'Estat, quan un grup de persones, carregat amb motxilles i sacs de dormir, ha entrat al consistori.

Una protesta que s'allargarà durant tot el cap de setmana i vindrà acompanyada de diverses activitats complementàries a la plaça com tallers, xerrades, dinars populars i xocolatada. Entre una vintena i trentena de persones s'han instal·lat dins l'històric edifici consistorial. El que volen és que l'administració local "pressioni la nostra institució parlamentària perquè desobeeixi un govern estranger que no ens representa". 
 

Un grup de persones entrant a l'Ajuntament Foto: Albert Hernàndez

La plaça Sant Roc durant la protesta del CDR Foto: Albert Hernàndez


El CDR ha remarcat la importància del govern municipal i també ha reclamat el bateig d'una plaça com a "Plaça Primer d'Octubre, en reconeixement de la mobilització ciutadana". Així com, la "retirada immediata" dels símbols franquistes de la ciutat que "encara l'embruten". 

La reivindicació també ha recordat i exigit l'alliberament de "les preses polítiques per l'Estat espanyol i el retorn de les exiliades per la repressió". 

Serracant demana replantejar la protesta; Cs requereix el desallotjament

L'alcalde, Maties Serracant, ha pregat, en un comunicat, que el CDR replantegi la iniciativa i  que "no afecti la normalitat de la institució". El batlle, que s'ha reunit amb una representació dels manifestants, juntament amb el regidor de Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, ha dit que reconsiderin l'acció "per tal de preservar la seguretat de l'edifici i la integritat dels béns municipals".

D'altra banda, Cs ha exigit el desallotjament "immediat" de l'edifici. Ha qualificat "d'inadmissible" el fet i ha recordat l'espai municipal és "patrimoni de tots i no es poden usar amb finalitats partidistes". 

També s'ha expressat en la mateixa línia el PSC, que ha advertit Serracant: "serà corresponsable de l'acció i de les seves conseqüències". Ha reclamat les mesures per "garantir la normalitat" de l'espai. A més, ha suggerit al CDR que "la via pública ofereix espais suficients com per poder expressar les diferents idees". 

Acció estesa a tot el territori

La protesta del CDR Sabadell ha estat un iniciativa conjunta de diversos arreu del territori. Al Vallès també s'ha seguit. A Ripollet, l'organizació ha entrat al consistori, a la sala de plens, també han ocupat l'Ajuntament de Cerdanyola i el de Sant Quirze.