El soterrament dels FGC a Can Feu dotarà Sabadell amb un nou parc urbà

A partir del 25 de juny el servei de tren quedarà tallat entre Sabadell i sant Quirze i se suplirà amb busos llançadora

Estat dels treballs a Gràcia - Can Feu de Sabadell
Estat dels treballs a Gràcia - Can Feu de Sabadell | TeS
15 de juny del 2018
Actualitzat el 16 de juny a les 21:15h
A partir del proper 25 de juny, Sabadell comptarà amb un servei de metro propi. Els trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) només circularan de Sabadell Parc del Nord fins a l’estació de Can Feu - Gràcia, com a conseqüència de les obres de soterrament entre Sabadell i Sant Quirze del Vallès. El tall s’allargarà fins la Festa Major, moment en què es recuperarà el servei. Les obres, amb tot, donaran pas a un connector directe amb el castell de Can Feu, on es preveu fer-hi un parc urbà.

Aquest divendres l’espai on s’estan duent a terme les treballs ha estat l’escenari d’una visita d’obres a la qual hi han pres part representants de la Generalitat i l’Ajuntament, tot plegat per comprovar in situ l’evolució dels treballs que permetran eliminar tota via de tren dels FGC de la superfície de la ciutat. Els treballs obligaran a tallar el servei a partir de dilluns, moment en què s’habilitarà un servei de bus entre Sabadell i Sant Quirze, amb set unitats que estaran en tot moment en funcionament, per cobrir la demanda de mobilitat que quedarà interrompuda passat Sant Joan i fins la segona quinzena de setembre.

“Aquests dos mesos que tenim per davant seran molt importants, suposaran una transformació completa, ara tothom veu les màquines i les pantalles, però el més important és que per l’11 de Setembre tindrem els trens circulant per dins del futur túnel”, explica Xavier Flores, secretari de Mobilitat de la Generalitat.

Nou parc urbà

Les obres impliquen que, donat que cal reduir la cota de les vies, els vehicles hagin de passar-hi per sobre, invertint l’ordre que hi havia fins ara. A més, es generarà un passeig que anirà de l’estació fins el castell de Can Feu.

Per aquest motiu, aquest divendres s’ha donat llum verda a un plec de clàusules que caldrà aprovar en pres properes setmanes, i que permetrà definir com es redefineix urbanísticament tot l’espai, des de l’entorn del castell fins el futur passeig, passant pel passeig de Can Feu o la plaça del Mil·lenari.

“Avancem en els treballs per fer possible aquest canvi, amb la creació del primer parc urbà que tindrem al voltant del castell, la ciutat no només observa, també es prepara per fer tan aviat com sigui possible la recuperació de l’espai que quedarà alliberat”, explica l’alcalde, Maties Serracant.
 

Moment de la visita d'obres. Foto: Albert Segura