Les piscines de Sabadell es mullaran de nou per l’esclerosi múltiple

Nació Sabadell
09 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:04h
Nens a la piscina de Campoamor
Nens a la piscina de Campoamor | Juanma Peláez

La ciutat de Sabadell es suma un any més a la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple, que aquest any es celebrarà aquest diumenge. El Cercle Sabadellès 1856, el Club Tennis Sabadell, Club Natació Sabadell (CNS), la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i l’Ajuntament de Sabadell col·laboren un any més en la campanya.
 
Durant la jornada es portaran a terme activitats a les piscines del Cercle, Club de Tennis, CNS, la Piscina Municipal Joan Serra i La Bassa. Concretament, aquesta serà l’activitat que es durà a terme en cada piscina:
 
La Bassa: s’hi muntarà un espai promocional per a la venda de productes (tovalloles, samarretes, gorres) de 10 a 14 h. Els diners que es recullin es donaran a la FEM.
 
Durant tot el dia es farà promoció de la campanya i s’animarà a la gent a nedar en solidaritat amb la Fundació. Es donarà un diploma commemoratiu a les persones que ho facin. A les 12 h es convidarà al públic a ficar-se a l’aigua, un acte que es repeteix a totes les piscines adherides a la campanya.
 
Cercle Sabadellès 1856: La jornada tindrà lloc de 10 a 14 hores. Es reservarà una part de la piscina per a aquelles persones que vulguin col·laborar fent metres nedant i a les 12 es convidarà tothom a llençar-s’hi a l’aigua. Cada participant rebrà un diploma. Així mateix, s’instal·larà un espai de venda de productes i el que es reculli es donarà a la FEM.
 
Club Tennis Sabadell: L’entitat sabadellenca tindrà un espai dedicat a la venda dels productes de la campanya per a la recaptació de fons. A la piscina es podrà nedar en solidaritat amb la jornada. L’entitat, a més, enceta una prova pilot, instal·lant unes guardioles i proposarem als jugadors i jugadores dels partits de tennis que es juguin diumenge que per cada ace (punt directe de servei) que facin un donatiu.
 
Club Natació Sabadell: La Fundació del Club Natació Sabadell ha concentrat els actes a la piscina de 25 metres del carrer dels Montcada, on socis i sòcies podran nedar per la campanya. Hi haurà un punt informatiu, amb voluntaris de la FEM i venda de productes. En aquest es vincula el Mulla’t amb els casals d’estiu del Club. Els dies previs es farà difusió a través dels casals “i els nens i nenes faran un puzzle relacionat amb la campanya.
 
Piscines Municipals Joan Serra: s’hi bvendrà material promocional i es podrà nedar i fer metres pel Mulla’t. Les persones que nedin rebran un diploma acreditatiu. La UFEC, d’altra banda, farà una aportació per valor de les entrades puntuals que es venguin aquell dia. Tots els fons recaptats, fruit de donacions i venda de productes, es destinen a la recerca i la millora de les condicions de les persones malaltes.


La campanya a la resta de Catalunya
 
Un total de 600 piscines catalanes participen aquest diumenge en la campanya solidària, que arriba a la 22a edició de la cita organizada per la Fundació Esclerosi Múltiple. A les piscines adherides a la causa hi haurà una taula on poder fer els donatius i es vendran també productes que serviran per finançar els serveis de neurorehabilitació de la fundació. Aquest any, han editat tovalloles, samarretes, bosses, necessers i un got del Mulla't amb dissenys de la ilustradora Pilarín Bayés.

S'organitzaran tota mena d'activitats lúdiques i festives per atraure el màxim nombre de persones. Els organitzadors calculen que anualment més de 70.000 persones es banyen per l'esclerosi múltiple.

A part de recollir fons, el "Mulla't" també serveix per sensibilitzar a la població respecte l'esclerosi múltiple, una malaltia que afecta unes 7.000 persones arreu del país.
 

Llista de les 600 piscines i clubs nàutics que participen al "Mulla't per l'esclerosi múltiple"