​El Pacte Industrial metropolità es reivindica com a impulsor de la competitivitat

L'entitat celebra el seu 20è aniversari i defensa que és un "model d'èxit" que ha ajudat la indústria a afrontar la crisi en "millors condicions"

El 20è aniversari del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana
El 20è aniversari del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana | ACN
Redacció
14 de juny del 2018
El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona s'ha reivindicat com a instrument per impulsar la competitivitat del sector en el seu 20è aniversari. L'entitat ha subratllat que el Pacte Industrial és un "model d'èxit" que ha ajudat la indústria a afrontar la crisi econòmica en "millors condicions".

Així ho han defensat aquest dimarts el president del seu Consell General i regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i la presidenta del Comitè Executiu del Pacte Industrial i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, durant l'acte de commemoració dels 20 anys del Pacte. "Si hi ha voluntat i ganes de treballar en una mateixa direcció l'èxit està assegurat", ha dit Marín, en relació al futur del Pacte.

Marín ha ressaltat la "voluntat de sumar" i de "trobar punts d'acord" des de les "discrepàncies" que té el Pacte. "En un moment com l'actual ens ha de servir com a reflexió", ha afirmat l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat. Marín ha dit que, mirant enrere, "algunes coses les faríem diferent" però ha animat a continuar treballant i a posar "l'interès general per sobre dels interessos partidistes".

Colom ha destacat que des que es va crear el pacte l'any 1997 s'han generat "consensos" i coneixement, així com propostes "innovadores" que han obert "oportunitats industrials". El regidor de Barcelona ha lloat la "resiliència" del sector amb la crisi econòmica i ha ressaltat la importància que hi hagi una "xarxa d'agents vinculats" per afrontar nous reptes com la sostenibilitat o la digitalització per fer-la més "competitiva" en el futur i repartir els seus beneficis entre tots els agents socials.

El Pacte Industrial està format per 50 ajuntaments, 11 organitzacions empresarials, els dos sindicats amb més representativitat, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, sis consells comarcals, sis universitats i diverses institucions vinculades al desenvolupament econòmic.

La Regió Metropolitana integra les comarques de l'Alt Penedès, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Al llarg dels 20 anys de Pacte Industrial han organitzat jornades i editat publicacions sobre diversos temes que afecten la indústria, entre d'altres.