La restricció al cotxe al centre de Sabadell començarà a materialitzar-se al gener vinent

Les primeres accions seran en àrees zones com l’entorn del carrer Creueta o el carrer Sant Pere

Simulació de com quedarà el carrer Sant Pere de Sabadell
Simulació de com quedarà el carrer Sant Pere de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Redacció
13 de juny del 2018
La ciutat de Sabadell començarà a posar fil a l’agulla a la restricció del desplaçament en cotxe al centre a partir de principis de l’any que ve. Així, les primeres obres per restringir la circulació de vehicles privats en àrees com l'entorn de l'escola Enric Casassas, a l'àrea del carrer Creueta, o el carrer Sant Pere es començaran a fer a principis de 2019, un cop s’hagin licitat les obres per a dur a terme els canvis.

En aquest sentit, es preveu que a finals d’any es comencin a fer modificacions en carrers com ara Migdia, Sant Pau o Àngel Guimerà, tots a l’entorn del carrer Sant Pere. “Es farà una primera fase de modificació d’usos, amb canvis de direcció i altres aspectes com la inversió de prioritats”, explica el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, en declaracions a NacióSabadell.

Així, pels volts de finals d’any començaran els talls al carrer Sant Pere. Abans, però, s’hauran de licitar les obres, les de l’entorn de Creueta per un preu de sortida de 260.000 euros i les del carrer Sant Pere per 550.000 euros. En el primer cas, comprèn el carrer Llobet fins el carrer Salut, i el carrer Les Paus des de Llobet i fins a Font Nova. La licitació ja és oberta, i es preveu que les obres comencin al gener i s’allarguin fins la primavera de 2019.

Un cop superada l’acció sobre aquestes dues àrees, es procedirà a afrontar el gran canvi que ha d’experimentar el centre, i que és restringir el pas del cotxe privat per la Rambla, un aspecte que també es podria dur a terme al llarg del 2019.