Sabadell «preocupada» per la situació dels refugiats acollits a la ciutat

Avisa que no poden donar sortida un cop superada la primera fase

Redacció
13 de juny del 2018
L'arribada del vaixell Aquarius a València, amb més de 600 persones rescatades al Mediterrani, molt probablement el cap de setmana, ha col·locat en el debat mediàtic i polític l'acollida de refugiats. L'Ajuntament de Barcelona ja s'ha ofert i Sabadell voldria fer-ho, però ara per ara està "preocupada" per la situació dels actuals que té sota custòdia.  

Així ho diu el regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau. "Ens estem trobant amb dificultats", ha determinat, ja que la quota d'acollida, imposada per l'Estat, és de 65. "Un cop passada la primera fase, que és al voltant de sis mesos, haurien de tenir més autonomia", ha indicat el regidor. Això vol dir tenir una feina i que puguin viure emancipats.

Si la conjuntura actual immobiliària actual ja és complicada, "això tampoc ajuda", ha subratllat. Perarnau ha afirmat que "en la mesura que es pot, algun pot fer la seva", però no és la tònica, amb la qual cosa Sabadell es troba estancada en aquest aspecte. "Hauríem de passar a la segona fase", ha expressat i ha considerat bones les opcions que han sorgit com la proposta del Consell Comarcal del Vallès Occidental i d'altres municipis de la comarca. 

L'APIP-ACAM i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat són les encarregades de la gestió dels refugiats a Sabadell. A més, el consistori va impulsar, fa gairebé un any, un programa propi d'acollida temporal, anomenat Tenderol.