Dimecres amb risc de pluja

La temperatura es mantindrà estable

Hi haurà ruixats a la tarda
Hi haurà ruixats a la tarda | Observatori Fabra
Redacció
12 de juny del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres tindrem cel poc o puntualment mig ennuvolat per núvols alts i mitjans fins a darrera hora del matí. A partir de llavors creixeran nuvolades a punts de l'interior del quadrant nord-est, al Prepirineu i al sector central del litoral i del prelitoral que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat en aquest sectors i àrees properes, mentre que a la resta del territori els núvols alts i mitjans es faran més abundants a sotavent del Pirineu i del Prepirineu i el cel quedarà mig ennuvolat en general. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat o cobert.

De matinada són probables precipitacions febles i minses a l'extrem nord del territori. Des de darrera hora del matí i fins al vespre s'esperen ruixats dispersos a l'interior de la meitat est, al sector central del litoral i del prelitoral i a punts del Camp de Tarragona, d'intensitat entre feble i moderada. A més, localment aniran acompanyats de tempesta. Acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants. Independentment, s'esperen precipitacions continuades al vessant nord del Pirineu; seran abundants (més de 20 mm en 24 hores) i d'intensitat entre feble i moderada.

La temperatura mínima serà similar. Oscil·larà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 8 i 13 ºC al Prepirineu, entre 10 i 15 ºC a la depressió Central, entre 12 i 17 ºC al prelitoral, i entre 15 i 20 ºC al litoral, puntualment més alta al sector sud i central. La temperatura màxima serà lleugerament més alta, malgrat que a les Terres de l'Ebre, al Pla de Lleida i al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental l'ascens serà entre lleuger i moderat. Se situarà entre 26 i 31 ºC al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre i entre 23 i 28 ºC a la resta del territori, si bé al vessant nord del Pirineu serà més baixa.