Sabadell dona suport a les persones que demanen una subvenció a la Generalitat per rehabilitar el seu habitatge

Vimusa és l’organisme que acompanya en les gestions per demanar-los

Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:02h
L’Ajuntament de Sabadell dona suport a les persones que volen optar a una subvenció per rehabilitar habitatge privat que ofereix la Generalitat de Catalunya. Les gestions es poden fer a l’Oficina Local d’Habitatge, que es troba a la seu de Vimusa.

Les subvencions s’han de sol·licitar a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), organisme que depèn de la Generalitat, i cobreixen part de les despeses de la rehabilitació. Concretament, les millores en eficiència energètica i sostenibilitat, conservació, seguretat i accessibilitat.

Les poden demanar els propietaris i les propietàries o les comunitats que hagin passat les Inspeccions Tècniques de l’Edifici (ITE), tot i que també se’n concedeixen per a edificis més nous. Aquests ajuts arriben ara, després que la Generalitat comuniqués a les persones propietàries d’edificis amb una antiguitat de més de 45 anys que tenen l’obligació de lliurar a la Generalitat les ITE. En el cas de Sabadell, aquesta comunicació es va adreçar a 4.753 edificis i s’instava la propietat a fer l'ITE i a remetre'n l'informe resultant. La carta recordava que l’incompliment pot implicar sancions.

L’Ajuntament ha reclamat a la Generalitat ajuts especialment per a propietaris i propietàries que no tenen capacitat econòmica per assumir aquesta despesa ni les accions de rehabilitació que se'n puguin derivar.