La iniciativa «Tu manes» dispara el canvi a energètiques sostenibles a Sabadell

Segons dades dels organitzadors, l'empresa Som Energia ha experimentat un creixement del 50% de clients en les darreres setmanes

Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:23h
La campanya Tu Manes, que promou el canvi a Sabadell a companyies energètiques sostenibles, de proximitat i basades amb un model cooperatiu, ha provocat un increment en la migració de contractes, segons dades facilitades pels organitzadors. La iniciativa es va iniciar el 21 de maig i té previst acabar el 30 de juny, data en què es preveu poder fer públics els registres de modificacions en els contractes.

Així, amb dades que els han facilitat una de les tres companyies que es recomana al Tu Manes, Som Energia, i que publica periòdicament les dades actualitzades sobre el creixement  a Catalunya, durant aquest mes el creixement que ha tingut la companyia ha estat del 18%. A Sabadell en canvi l'augment ja supera el 50%, fet que indica que ja es poden notar els primers efectes de la campanya.

"És una sorpresa per nosaltres que en tot el mes de maig s'ha donat aquest increment, tot i que només van ser dues setmanes de campanya, no sabíem quin tipus d'impacte podia tenir, perquè és el primer cop que es duu a terme aquest format de campanya", explica Joan Cuevas, un dels promotors. De fet, l'èxit que està tenint ha suposat un efecte crida per a altres municipis com Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès i algun del Baix Llobregat per conèixer la iniciativa i intentar-la replicar als seus municipis.

A banda de Som Energia, la iniciativa també recomana dues altres companyies, Hola Luz i Catllum. Així, al final de la campanya, es farà públic un informe per avaluar l'impacte. Amb tot, la proposta ha rebut l'impuls de diferents polítics sabadellencs de formacions diverses com el PDECat, ERC, Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi, Guanyem Sabadell o En Comú Podem, amb la participació de polítics com l'alcalde, Maties Serracant, l'exalcalde Juli Fernàndez, els tinents d'alcalde Joan Berlanga i Marisol Martínez, però també els diputats Lourdes Ciuró, Gabriel Rufián i Joan Mena, obrint-se, però, a la suma de qualsevol formació política o entitat ciutadana que vulgui afegir-s'hi.