Tres palistes sabadellencs se'n van a Las Vegas per intentar ser campions del món

Del 18 al 24 de juny disputaran el Mundial de veterans

Francesc Castells i Rafael Agea, al més alt del podi del Campionat de Catalunya
Francesc Castells i Rafael Agea, al més alt del podi del Campionat de Catalunya | Cedida
12 de juny del 2018
Actualitzat el 14 de juny a les 21:23h

Francesc Castells i Rafael Agea, al més alt del podi del Campionat de Catalunya Foto: Cedida


Francesc Castells, Rafael Agea i Josep Pretel. Seran els tres palistes del SCR El Ciervo que disputaran el XIX Campionat del Món de veterans de tennis taula a Las Vegas. Castells i Agea, en la categoria de més de 60 anys, i Pretel, en la de més 70. Parteixen aquest dissabte cap a terres americanes, per tal d'estar llestos de cara a l'arrencada de la competició, el proper dilluns.

Del 18 al 24 al juny, set dies de certamen, amb un únic dia de descans, dimecres. Els tres sabadellencs es barrejaran entre més de 4.000 participants, "de Sabadell serem gairebé la meitat dels catalans que hi anem", diu Pretel. La dita "on n'hi ha hagut, sempre en queda" es compleix en aquest torneig. "Hi ha de tots els nivells, però sobretot hi ha molts asiàtics i són molt bons", assegura i que precisa, "hi ha un alemany, Jorg Rosskopf que va guanyar una plata als Jocs Olímpics de Barcelona". Un exemple del que es trobarà aquesta tripleta vallesana. 

Agea i Castells competiran, a més de la modalitat individual, en parella i avisa Pretel "són molt bons", venen de guanyar el campionat d'Espanya i de Catalunya. Pretel també jugarà en les dues classes, "però l'organització m'assignarà un company. Encara no sé qui és", confessa. I és que el cost del desplaçament, que ho posen de la seva butxaca, ha fet que molts de l'expedició s'hagin donat de baixa. "L'anterior edició, la del 2016, es va organitzar a Elx i ens vam apuntar molts. Això ens va engrescar de cara al campionat de Las Vegas", indica. 
 

La competició mundial de veterans, organitzada a Elx el 2016 Foto: Álvaro Díaz (RFETM)


Jugaran una desena de partits en aquesta setmana. Una lligueta de grups i els dos primers passaran a la següent ronda per disputar-se el títol, mentre que el tercer i quart classificats es jugaran la final de consolació. Amb medalla o sense, aprofitaran per fer turisme per aquesta zona dels Estats Units.