Els núvols s'acabaran estenent

Les màximes s'escurçaran

Hi haurà ruixats a la tarda
Hi haurà ruixats a la tarda | Observatori Fabra
Redacció
11 de juny del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts de matinada, a la meitat sud del país i al litoral i prelitoral, hi haurà bandes de núvols que deixaran el cel mig ennuvolat, mentre que a la resta del país el cel es mantindrà serè o poc ennuvolat. A l'inici del matí la nuvolositat minvarà, tret de la meitat nord del litoral i prelitoral central i al sud de la Costa Brava, on es formaran núvols baixos, alhora que podran créixer algunes nuvolades, que deixaran el cel localment mig ennuvolat.

A partir de darrera hora del matí apareixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu i a l'extrem nord-est, que al llarg de la tarda s'estendran a la resta del quadrant nord-est i al massís del Port.

De matinada són probables precipitacions febles al litoral i prelitoral, sobretot al sector central i sud i al sud de la Costa Brava, mentre que al llarg del matí se n'esperen al nord del litoral i prelitoral central. A partir de migdia s'esperen ruixats febles o localment moderats al terç nord del país i a la resta del quadrant nord-est i en són de possibles a les Terres de l'Ebre. Els ruixats aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. S'acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa, sobretot a la meitat nord; es mourà entre 8 i 13 ºC al Pirineu, entre 12 i 17 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al prelitoral i entre 16 i 20 ºC al litoral. La temperatura màxima serà similar o lleugerament més baixa, si bé a la meitat sud del litoral serà lleugerament més alta; oscil·larà entre els 22 i 27 ºC al Pirineu i al litoral i entre els 25 i 30 ºC a la resta del país.