La UAB, banc de proves d'un projecte per millorar l'atenció en els casos de violència masclista

Busca donar una resposta integral i coordinada amb la xarxa pública d’atenció a les dones

La firma del conveni per millorar l'atenció de víctimes de violència masclista
La firma del conveni per millorar l'atenció de víctimes de violència masclista | UAB
Redacció
11 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:52h

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Ajuntament de Cerdanyola i l'Institut Català de les Dones (ICD) han signat, aquest dilluns, un acord per millorar l'atenció a les dones que pateixen violència masclista al campus vallesà.

La rectora de la universitat, Margarita Arboix, l'alcalde del municipi, Carles Escolà, i la presidenta de l'ICD, Núria Belada, han estampat la seva signatura en el conveni que suposarà l'acompanyament i atenció especialitzada en situacions de violència masclista, més enllà de la universitat, i s'establirà una derivació dels casos de la UAB al Centre d'Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD) de Cerdanyola.

El CIARD compta amb dues consultores, una psicòloga especialitzada en violència masclista, una jurista i una psicopedagoga. Es tracta d'una prova pilot que comença al Bellaterra i que l'ICD estudiarà si pot fer-se extensible a la resta d'universitats públiques.

Fins ara, la universitat catalana oferia una primera atenció i acolliment a les dones, mitjançant la unitat de Psicogènere, situada a la Facultat de Psicologia, en coordinació amb l'Observatori per la Igualtat de la UAB, en el marc del protocol aprovat el març de 2016.