La Diputació de Barcelona escull Sabadell per millorar les polítiques energètiques

És una prova pilot dissenyada per l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya

Mercè Conesa, presidenta de la Diputació, i Jaume Massó, presdient de l'ICGC
Mercè Conesa, presidenta de la Diputació, i Jaume Massó, presdient de l'ICGC | Diputació de Barcelona
Redacció
16 de juny del 2018
La Diputació de Barcelona posarà a disposició dels municipis de Berga, Esplugues de Llobregat, Sabadell i Sant Cugat del Vallès d'un Atles de Sostenibilitat Urbana per ajudar els ajuntaments a prendre les decisions adequades i impulsar polítiques públiques per millorar l'eficiència energètica i reduir la contaminació.

La iniciativa presentada aquesta setmana per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el director de l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya (ICGC), Jaume Massó, és una prova pilot que l'administració vol estendre en el futur a la resta de municipis de la demarcació.

Els atles, dissenyats pel mateix Institut, compten amb mapes temàtics que donen informació detallada sobre el comportament energètic dels polígons industrials o la contaminació dels voltants dels municipis, entre d'altra informació.

Conesa ha valorat que les dades analitzades es converteixen en dades obertes, fet que permetrà "que els tècnics i polítics dels ajuntaments puguin prendre les decisions adequades, sempre amb la voluntat d'impulsar unes millors polítiques que permetin augmentar la qualitat de vida dels ciutadans".