​VÍDEO Estudiants del sud de Sabadell «normalitzen» el català amb un vídeoclip

Es tracta d'una acció de la Plataforma per la Llengua que vol "trencar amb l'estigma del català com a llengua avorrida" que tenen molts joves d'aquesta zona

Un moment del vídeoclip
Un moment del vídeoclip | Plataforma per la Llengua
Redacció
09 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:04h

Un moment del vídeoclip. Foto: Plataforma per la Llengua

Una trentena d'alumnes de 4t d'ESO de l'IES Ribot i Serra de Sabadell han participat en la gravació d'un videoclip de rap en català. Els joves han escrit i creat la lletra del tema, que s'anomena El Futur és nostre i que està protagonitzat pel raper local Nel·lo C. El director de cinema Toni Verdaguer i l'exmembre dels Joglars Lluís Elías han estat els encarregats de dirigir el rodatge que ha tingut el seu punt àlgid aquest dilluns amb l'enregistrament de seqüències als carrers de la capital vallesana.


L'acció s'emmarca en un taller de rap, inclòs dins el Pla d'Actuació Lingüística Integral de Sabadell, que des de fa un any i mig la Plataforma per la Llengua impulsa a la zona sud de la població. L'objectiu és "introduir i dinamitzar" l'ús social de la llengua en un centre educatiu on s'han detectat dèficits lingüístics i "trencar amb l'estigma del català" que tenen molts joves d'aquestes àrees i que veuen aquesta llengua avorrida i només útil per l'escola o la feina. Segons l'entitat en aquesta zona de la ciutat l'ús social del català se situa en el 5%.