Una línia d’autobús connectarà el centre de Sabadell i la Bassa

Les piscines municipals i la Bassa, amb dos nous tobogans, obriran el 15 i 20 de juny respectivament

Un dels dos nous tobogans de la Bassa
Un dels dos nous tobogans de la Bassa | Ajuntament de Sabadell
Redacció
08 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:15h
El centre de Sabadell i la Bassa estaran connectats per una línia d’autobús del Transport Urbà de Sabadell (TUS), també amb l’Anella Esportiva de Sant Oleguer. És la gran novetat de cara a la temporada d’estiu, que s’encetarà amb l’obertura de les piscines municipals -Olímpia, Cal Marcet, Ca n’Oriac i Campoamor- el proper divendres, dia 15, i la Bassa, que serà el 20.

La nova línia estarà en funcionament entre el 20 de juny i el 7 de setembre i funcionarà de dilluns a diumenge, coincidint amb el mateix horari que l’equipament. Tindrà una freqüència de pas de 30 minuts i farà un recorregut circular, amb principi i final a la Bassa – Anella Esportiva de Sant Oleguer. S’afegiran dues noves parades, una a la porta de la Bassa i l’altra a l’avinguda Pablo Iglesias, a l’inici de la baixada.

Circularà sota el nom de L15, els dies feiners, i F15, els festius. Aquesta nova línia permetrà reforçar les L5, L55 i F5 i l’Ajuntament de Sabadell ha estimat un benefici de gairebé un miler d’usuaris de dilluns a dissabte i de 220 els festius. Consulta aquí les connexions i recorregut.
 

El díptic amb la nova línia d'autobús que arribarà a la Bassa Foto: Ajuntament de Sabadell


Nous tobogans

La Bassa, després de la renovació i que va estrenar-se l’any passat, ha incorporat dos nous tobogans. Un de 60 metres de llargada i un altre de 61, amb un loop a la part superior. També hi ha un d’infantil, un de doble de traçat rectilini i un de bilateral de traçat curvilini. Això ha suposat la inversió de 389.347 euros.

Es tracten d’actuacions per modernitzar la instal·lació, ja que també s’han renovat les bombes i part del sistema hidràulic. També s’ha pavimentat tota la zona, des de les platges de l’entorn de la piscina fins al peu de les escales d’accés al tobogans.Venda online

En aquesta línia de millora, s’ha implementat la compra d’entrades a través d’Internet, en un web específic i creat per a l'ocasió. Així, es busca reduir les cues d’accés a les piscines municipals.

Les de Ca n’Oriac i Can Marcet romandran obertes fins al 7 de setembre i en el cas de Campoamor i l’Olímpia, l’obertura s’allargarà una mica més, fins al divendres 11 de setembre, perquè la ciutadania pugui gaudir-ne durant els dies de Festa Major. 

Més inversió a la Bassa 

La renovació de la Bassa ha suposat una inversió, fins a l'actualitat, de 2,8 milions d'euros. En els propers mesos s’invertiran 1,3 més en la construcció dels dipòsits per a la recollida d’aigua al perímetre i la recirculació de l’aigua, en el reforç dels ponts de la passera i en la renovació i impermeabilització de l’illa.