El Vallès comença a carburar per reactivar la indústria com a motor econòmic

Una trentena d'agents de la comarca acorden un seguit de mesures

per Redacció, 8 de juny de 2018 a les 10:22 |
La reunió a la seu del Consell Comarcal | La reunió a la seu del Consell Comarcal
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 37 entitats del Vallès Occidental han aprovat una estratègia conjunta per reactivar la industria en aquest territori, amb l'horitzó posat en el 2022. L'acord s'ha signat en el marc del Pacte per la Reindustrialització en aquesta comarca, i inclou el desplegament del pla d'acció 2018-2019, que indica els camps sobre els que cal intervenir.

En aquest sentit, destaquen la implementació de mesures de fiscalitat, l'impuls de la indústria 4.0, la millora de l'accessibilitat i la mobilitat dels polígons industrials i les accions sectorials en economia circular. A banda, els membres del pla s'han compromès a alinear-se amb el Pacte Nacional per a la Indústria per trobar línies estables de treball.


El Vallès Occidental aporta un 11% del PIB català. Els llocs de treballs industrials a la comarca signifiquen una aportació del 17% en el conjunt de Catalunya i dins de la comarca suposen el 21% del total. De fet, el aquesta comarca compta amb 76.256 persones treballant en el sector de de la indústria (assalariats i autònoms), del total dels 373.507 treballadors i treballadores.

Pel que fa a les empreses industrials, la comarca compta amb 4.366 i 140 polígons d’activitat econòmica que ocupen el 8% del total del territori comarcal. 

 

Participació