Conesa fa el traspàs oficial de l’alcaldia de Sant Cugat garantint el compromís amb el procés

La successora, Carmela Fortuny, entoma l’encàrrec conscient que és temporal

L'exalcaldessa, Mercè Conesa, fent el traspàs de poder a la seva successora, Carmela Fortuny
L'exalcaldessa, Mercè Conesa, fent el traspàs de poder a la seva successora, Carmela Fortuny | ACN
07 de juny del 2018
Actualitzat el 08 de juny a les 9:23h

L'exalcaldessa, Mercè Conesa, fent el traspàs de poder a la seva successora, Carmela Fortuny Foto: ACN / Norma Vidal


La sala de plens de l’Ajuntament de Sant Cugat ha obert les portes per estendre fins al hall del consistori l’amplitud de l’espai. Ni així ha estat suficient per encabir tothom. Noms il·lustres i veïns anònims, i no tant, han volgut estar en el comiat de l’alcaldessa, Mercè Conesa, aquest dijous. En el seu adéu ha refermat el compromís per seguir treballant en el procés endegat per Catalunya.

Deixa gairebé vuit anys al capdavant de l’administració sancugatenca i una ciutat "amb una fortalesa econòmica important i indicadors econòmics rellevants". Per això, ha afirmat haver marxat amb la "satisfacció d'una feina ben feta". Ha suggerit a la seva successora, Carmela Fortuny, que treballi "amb diàleg i buscant la concòrdia". "L'actitud de lideratge" de Sant Cugat continuará per "donar suport" al nou Govern de Quim Torra. Conesa s'ha mostrat esperançada amb el nou executiu espanyol, "s'han de trobar finestres d'oporunitat, que han de comportar l'alliberament dels presos polítics". Així com, reconduir la relació entre Catalunya i Espanya "a través del diàleg". 

Fortuny accepta el repte per un any

Fortuny ha agafat el testimoni de Conesa. Ho ha acceptat conscient que serà per un any i “les urnes” tornaran a decidir el 2019. Ha assegurat que donarà “continuïtat” al projecte endegat pe la seva predecessora. Ha marcat quatre eixos: “Desenvolupament econòmic, progrés social, entorn urbà de qualitat i cultura innovadora”. També, igual que durant el mandat de Conesa, s’ha compromès en el treball “per un país lliure de presos polítics i de pensament que conformin la base democràtica d’una nova república”. En aquesta línia, ha volgut recordar “el ciutadà” Raül Romeva, empresonat a Estremera. Fortuny ha avisat els regidors del ple que malgrat “les diferències ideològiques”, tots plegats “sumin” pels temes de ciutat.