Sabadell crea nou Pla d'Habitatge per garantir l'accés a l'habitatge digne

Comprèn el període 2019-2024

Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:42h
L'Ajuntament de Sabadell ha iniciat la redacció del Pla Local d'Habitatge de Sabadell per al període 2019-2024, un document estratègic que farà un diagnòstic de la situació actual i proposarà una nova estratègia per als propers sis anys. El pla ha de posar l'accent en la participació ciutadana en tot el procés d'elaboració i implementació, per la qual cosa ha d'acabar amb l'habitatge com un bé especulatiu i consolidar les polítiques d'habitatge a partir de la seva funció social.

El pla inclourà una diagnosi de la situació de Sabadell en matèria d'habitatge, amb la intenció que aporti valor afegit a la informació i documentació analitzada de forma quantitativa i qualitativa. Un dels elements més rellevants és que inclourà un procés participatiu obert a la ciutadania en general, a persones i col·lectius que treballen en habitatge i, finalment, a persones expertes.

També proposarà un pla d'acció, que ha d'incloure la coordinació i el desenvolupament dels objectius, les estratègies i una proposta concreta, alhora que permetrà redactar un document de síntesi que reculli les principals conclusions de l'anàlisi realitzada. El pla s'exposarà públicament i, en principi, estarà aprovat pel ple municipal abans del final d'any, moment en que s'enviarà a la Generalitat de Catalunya.