Apareixen pintades feixistes a les façanes d'entitats culturals de Montcada

El govern municipal condemna l'atac, igual que la CUP i Cs

Les pintades fetes al Casal Popular El Brot de Montcada
Les pintades fetes al Casal Popular El Brot de Montcada | @CUP_MiR
Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat el 08 de juny a les 9:08h
Fins a cinc denúncies per pintades o atacs "feixistes" a Montcada i Reixac, així ho ha donat a conèixer la CUP de la localitat a través de Twitter. Dues han estat fetes a la façana del Casal Popular El Brot, on han dibuixat una esvàstica, una creu celta i ho han acompanyat amb un "ratas", entre d'altres. I també a l'entitat cultural de Mas Rampinyo, on han pintat "Montcada fascista, fuera el comunista".  A més, també ha aparegut un "Franco ha vuelto" sobre un llaç groc dibuixat al terra en un punt del municipi. L'entitat cultural Mas Rampinyo ha piulat: "Avui algú ha deixat les seves idees a la nostra façana. Siguem creatius no destructius si us plau. Llibertat d'expressió sí, però amb respecte". La CUP ha publicat un seguit de piulades amb fotografies de tot plegat.  

Condemna generalitzada

Les pintades han generat una condemna generalitzada a la població, també mitjançant les xarxes socials. El tinent d'alcalde, Jordi Sànchez, ha carregat contra els "quatre feixistes" i ha advertit que Montcada és "un sol poble. Feixisme, ni a Montcada ni enlloc". També Cs ha criticat l'acció, a la vegada, que ha mostrat tot el suport a l'entitat. En la mateixa línia que ICV.  

Fins i tot, el grup autoanomenat "ciutadans de bé, que es dediquen a a netejar porqueria groga" del municipi, Unidad Montcada, ha manifestat el seu rebuig contra aquesta acció i ha qualificat les pintades de "mal gust".