Maridatge amb gelats: així s'ha viscut el sopar més fresc de Sabadell

El restaurant Piona i els gelaters Maximum s'alien per crear a Sabadell un menú de 12 plats amb el gelat com a eix vertebrador

Maridatge amb gelats al restaurant Piona de Sabadell
Maridatge amb gelats al restaurant Piona de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat el 08 de juny a les 9:08h
El restaurant Piona de Sabadell ha acollit aquest dimecres el primer sopar fruit de l'aliança del local amb la gelateria Maximum per crear un menú fresc. Tant fresc com ho és la seva proposta, basada en el maridatge a través de gelats creats expressament per l'ocasió, i que porten a la taula propostes arriscades, però que han aconseguit l'aplaudiment d'aquells qui els han tastat.

Un total de 26 persones van participar en la proposta gastronòmica, formada per dotze plats amb el gelat com a fil conductor. Tots els plats s'han servit d'un en un, respectant els tempos perquè els comensals els poguessin assaborir, i s'han retirat a la vegada perquè, de nou, el següent plat arribés a totes les taules al mateix moment, evitant spoilers de la taula veïna.
 

Maridatge de gelats al restaurant Piona de Sabadell Foto: Juanma Peláez

  
La proposta, batejada com a Ice Food, ha començat amb uns entreteniments consistents en quatre plats: escopinya amn vinagre envellit de Pedro Ximénez; natxos amb gelat de guacamole, ceba i tomàquet; gelat de gaspatxo amb pa torrat; i gelat de pa amb tomàquet i pernil ibèric.

El sopar ha seguit amb un repertori de plats inspirats en el mar: salmó fumat amb gelat de sèsam torrat; cevitxe de corball amb gelat de llima i alfàbrega; i tonyina amb sashami amb gelat de wasabi.
 

Maridatge de gelats al restaurant Piona de Sabadell Foto: Juanma Peláez

 
A continuació, s'han servit les tres propostes inspirats en plats de terra: pulled porc amb sorbet de salsa barbacoa; steak tartar amb gelat de mostassa antiga; i gelat de gorgonzola amb nous i peres.
 

La paret del local anuncia el menú als clients. Foto: Juanma Peláez


Per últim, les postres, amb, com no podia ser d'una altra manera, gelat: pa amb xocolata kingston i sal; i gelat de quatre espècies, maduixots amb vinagre i xocolata fondant.
 

Maridatge de gelats al restaurant Piona de Sabadell Foto: Juanma Peláez

 

La reacció dels comensals ha estat molt positiva, motiu pel qual restaurador i gelater mantenen en el calendari dues cites més per tastar aquest atreviment gastronòmic. La propera ocasió serà el 27 de juny, i la tercera i darrera el dia 11 de juliol. El preu, 30 euros, sense begudes.
 

Maridatge de gelats al restaurant Piona de Sabadell Foto: Juanma Peláez