Montcada reparteix carnets que autoritzen el cuidat dels gats del carrer

Calculen que hi ha una trentena de colònies

Redacció
10 de juny del 2018
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha atorgat a una quarantena de persones el carnet que les acredita com a alimentadores autoritzades de la trentena de colònies de gats que hi ha al municipi. Són voluntaris, així com representants d'entitats animalistes com Advam o Help gats, entre d'altres. 

Aquests identificadors converteixen als seus portadors en les úniques que poden dur a terme aquesta funció. La seva tasca és bàsicament la d'alimentar i supervisar la colònia, donar als animals pinso fresc -en cap cas carn crua o cuita, restes de menjar, llet de vaca o llaunes- i aigua fresca diàriament, en els menjadors i abeuradors reutilitzables o reciclables, netejar les restes d'animals per evitar riscos sanitaris, determinar la quantitat d'animals que la integren i comunicar-ne a l'Ajuntament possibles incidències i retirar el menjar un cop els animals hagin acabat, per evitar la proliferació de plagues. 

L'objectiu d'aquesta iniciativa pretén millorar el benestar animal, afavorir les colònies controlades, tenir un cens, assegurar la salubritat en les àrees públiques i treballar per la convivència respectuosa entre la ciutadania i els animals.

El consistori vallesà pretén engegar una altra acció en aquest àmbit dels animals, impulsar la creació d'un refugi de gats.