Aquest és el govern de Pedro Sánchez: 11 dones i 6 homes, i disposat a «dialogar»

El nou president espanyol confirma que Fernando Grande-Marlaska assumirà la cartera d'Interior i Isabel Celáa compartirà la funció de ministra d'Educació amb la de portaveu de l'executiu

El govern de Pedro Sánchez
El govern de Pedro Sánchez | NacióDigital
Pep Martí / Sara González
06 de juny del 2018
Actualitzat a les 23:24h
El govern de Pedro Sánchez
- Vicepresidenta i ministra de Presidència, Relació amb les Corts i Igualtat: Carmen Calvo
- Ministra d'Economia: Nadia Calviño
- Ministre d'Exteriors, Unió Europea i Cooperació: Josep Borrell
- Ministra de Defensa: Margarita Robles
- Ministre d'Interior: Fernando Grande-Marlaska
- Ministre de Foment: José Luis Ábalos
- Ministra de Política Territorial i Funció Pública: Meritxell Batet
- Ministra d'Hisenda: María Jesús Montero
- Ministra de Justícia: Dolores Delgado
- Ministra de Transició Energètica: Teresa Ribera
- Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social: Carmen Montón
- Ministre de Ciència: Pedro Duque
- Ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social: Magdalena Valerio
- Ministra d'Educació i Formació Professional i portaveu del govern: Isabel Celaá
- Ministra d'Agricultura, Pesca i Alimentació: Luis Planas
- Ministra d'Indústria i Turisme: Reyes Maroto
- Ministre de Cultura i Esports: Màxim Huerta

Cinc dies després de guanyar la moció de censura, el president d’Espanya, Pedro Sánchez, ha revelat els noms dels seus ministres. La primera evidència és l’empremta del 8-M: 11 de les 17 carteres de l’executiu estan en mans de dones. El president socialista ha posat especial èmfasi en aquesta tria a l’hora de confeccionar el seu govern, que ha reivindicat que té un segell "progressista, modernitzador i europeista". Durant la compareixença a la Moncloa, ha desvelat les dues darreres peces que encara no estaven confirmades del seu govern: Fernando Grande-Marlaska es fa càrrec d'Interior i Isabel Celáa serà la portaveu de l'executiu, a més de ministra d'Educació.

Sánchez ha argumentat que la tria dels seus ministres respon a la voluntat que el seu govern sigui el "reflex" d’una societat que és paritària, intergeneracional, compromesa socialment, oberta al món, altament qualificada i amb vocació europea. El president ha subratllat que tots ells són plenament conscients que la política "no és una carrera professional" i que en l’escenari en el qual exerciran caldrà "escoltar, dialogar i consensuar amb qui pensa diferent".

El president espanyol ha destacat l'"acreditada experiència" i la "vocació de servei públic" de tots els components del govern i ha situat la lluita contra la desigualtat i la precarietat, la regeneració democràtica i el combat contra la corrupció, així com l'afermament del "projecte nacional reconeixent la diversitat del seu ésser" com alguns dels principals reptes del seu govern. També el fet de situar la ciència "com a principal motor" i la consolidació del creixement econòmic, així com el combat contra el terrorisme, la lluita contra el canvi climàtic i la solidaritat amb els refugiats.