​L'antiga estació de Sabadell Rambla «tornarà a la vida» el 21 de juny amb un gran acte

Es tracta de la jornada "Estacions de futur. Ciutat i estacions" que FGC organitza a l'antiga parada

Redacció
06 de juny del 2018
Actualitzat a les 9:35h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) organitza el dijous 21 de juny la jornada tècnica “Estacions de futur. Ciutat i estacions”, a l’Espai Sabadell Rambla ubicat a l’antiga estació Sabadell Rambla.Precisament, el tancament de Sabadell Rambla ha permès renovar l'espai de l'antiga estació, que s'ha rentat la cara per acollir un centre de desenvolupament ferroviari per als treballadors de la companyia i d’altres que ho vulguin. 
 
L’objectiu de la jornada és debatre i reflexionar sobre les interrelacions que es produeixen entre l’entorn urbà i les estacions de tren, i com s’haurien de repensar aquests equipaments de ciutat per fer-los més útils i eficients.
  
Durant la trobada es volen analitzar aspectes molt diversos com ara l’accessibilitat a les estacions ferroviàries, el disseny de l’entorn urbà on estan situades o quines activitats es poden encabir a les estacions més enllà del transport de viatgers, com serveis personals, àrees comercials o de restauració. També es vol debatre sobre tots aquells aspectes derivats del caràcter intermodal que les estacions han d’adquirir i de les derivades economicofinanceres d’aquesta nova voluntat de configuració dels futurs “contenidors de mobilitat”
 
El programa s’estructura en tres sessions: en primer lloc, s’abordarà la relació entre ciutat i estació, què aporta cadascuna a l’altra i quines activitats es poden encabir a l’entorn urbà de l’estació; en segon lloc, es tractarà la funcionalitat de l’estació, el seu disseny i la seva capacitat per encabir activitats diverses; finalment, es tancarà la jornada amb una reflexió sobre el futur de les estacions on s’abordaran els reptes que comporten els aspectes normatius i administratius, els criteris de seguretat en l’entorn de l’estació i els costos i finançament d’aquests espais. 
 
FGC organitza aquesta jornada amb la col·laboració de 40 organitzacions tant de l’àmbit públic com privat, agrupades sota el nom de Grup Impuls. La jornada tindrà lloc a l’antiga estació, que ha estat totalment renovada i convertida en un nou Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari. 
 
El centre introdueix una visió innovadora de la formació i capacitació de les persones, especialment en aquelles funcions i tasques que requereixen posar la persona en una situació el més semblant possible a la realitat que haurà d’afrontar en la seva pràctica laboral. Amb les noves instal·lacions, es podran fer pràctiques dins d’un túnel i amb els equipaments d’una estació convencional.