La III Marxa contra l'atur i la precarietat fa parada a Sabadell

Una cinquantena de persones han participat en aquesta caminada reivindicativa | Els portaveus dels manifestants s'han reunit amb els representants municipals

Nació Sabadell
08 de juliol del 2015
Actualitzat a les 15:06h
Una cinquantena de persones s'han aplegat a la plaça Sant Roc
Una cinquantena de persones s'han aplegat a la plaça Sant Roc | Juanma Peláez

Una cinquantena de persones s'han aplegat a la plaça Sant Roc. Foto: Juanma Peláez


La III Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat, que va arrencar dilluns a Badalona, ha arribat aquest dimarts a Sabadell. La protesta té per objectiu demanar als ajuntaments que no apliquin la Reforma Laboral i que aprovin mocions a favor de la Renda Garantida de Ciutadania i en contra de la pobresa energètica, entre d'altres reclamacions. Una cinquantena de persones han participat en aquest tram del recorregut que ha acabat davant l'Ajuntament de la ciutat. Els portaveus del col·lectiu s'han reunit amb diversos representants municipals i han fet entrega a l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, d'una Carta Reivindicativa. 

 

Els participants de la marxa s'han refrescat a les fonts de la plaça Sant Roc. Foto: Juanma Peláez


El document que els manifestants han entregat a Fernàndez demana als ajuntaments que "en l'àmbit de la seva competència (...) renunciïn a aplicar l'actual Reforma Laboral i les disposicions que faciliten la precarietat i l'explotació del treball". El text, d'altra banda, reclama l'aprovació de mocions perquè el Parlament tiri endavant la Llei de Renda Garantida de Ciutadania i la ILP de mesures d'emergència habitacional i contra la pobresa energètica.

El document també demana als ajuntaments que redueixin les jornades laborals a 35 hores "en els seus àmbits competencials , particularment en les empreses municipals (...) sense reducció salarial". A més planteja l'aprovació de mocions "pel restabliment de la revalorització de les pensions en base a l'IPC anual, amb caràcter retroactiu, així com l'abonament dels retards acumulats". Finalment reclama una oposició dels consistoris al Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversió, TTIP en l'acrònim en anglès. 

"Les paraules de l'alcalde han estat de sintonia, ens ha dit que estudiaran les reivindicacions i que, en la mesura del possible, faran tot per aplicar-les", ha explicat el portaveu de la marxa, Diosdado Toledano.

La III Marxa arribarà a la Plaça Sant Jaume de Barcelona el dijous 9 a les 17:00 hores i després anirà en manifestació fins el Parlament, on també entregarà la Carta Reivindicativa.