La xarxa de bus de Sabadell incorporarà nous vehicles d'alta capacitat

S'afegirà un total de cinc nous vehicles

Redacció
01 de juny del 2018
Actualitzat el 05 de juny a les 12:04h
L'Ajuntament de Sabadell ha aprovat, a través del ple, la compra per part de Transports Urbans de Sabadell (TUS) de cinc nous busos. La novetat és que es tracta d'aparells d'alta capacitat que s'han adquirit per incorporar-los als serveis diaris. L'oposició, però, ha criticat que es tracta de busos de segona mà i dièsel, fet que consideren que la seva vida pot ser curta i són vehicles contaminants. 

Concretament, s'adquireixen dos vehicles que s'incorporaran a les línies de la ciutat amb major afluència de passatgers, com ho pot ser la 4-44. "Es tracta de busos de 18 metres de llargada, fins ara s'havia provat aquest tipus de vehicles sense passatgers, i ara es farà amb el servei comercial, volem introduir-los al dia a dia", explica el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero.

A més, la ciutat comptarà amb tres unitats, adquirides de segona mà a Donosti, per necessitat. Aquest estiu, les obres per acabar el soterrament de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) als barris de Gràcia i Can Feu obligarà a posar un servei de bus que uneixi l'estació del barri amb Sant Quirze del Vallès, que assumirà FGC, però que utilitzarà la flota de TUS.

A més, s'ha aprovat l'adquisició de 80 màquines expenedores de bitllets, 30 de les quals de noves i 50 de segona mà, i sis columnes elevadores de reparació per al taller de TUS. Tot plegat, suposa una inversió de 161.000 euros.