Continua l'avís per intensitat de pluja centrat en la primera part del dia

S'espera un lleuger descens de la temperatura

Hi ha un perill moderat per les precipitacions
Hi ha un perill moderat per les precipitacions | Juanma Peláez
Redacció
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 23:49h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres hi haurà cel entre mig i molt ennuvolat amb el creixement de nuvolades. A partir de mitja tarda la nuvolositat minvarà, tot i que a l'interior de la meitat nord continuarà molt ennuvolat. Independentment, al litoral sud hi haurà intervals de núvols baixos al final del dia.

Fins a mig matí s'esperen precipitacions al litoral i prelitoral sud i central, mentre que són probables de disperses en altres indrets de la meitat oest del territori. A partir d'aleshores s'esperen ruixats o xàfecs de distribució irregular en general. Seran menys probables al litoral central i al sud de la Costa Brava. Al final del dia minvaran i quedaran restringides a punts del Pirineu.

Les precipitacions seran entre febles i moderades en general, i aniran localment acompanyades de fang, tempesta i calamarsa. S'acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació. Les precipitacions puntualment seran fortes i deixaran acumulacions abundants.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més baixa, mentre que la màxima serà semblant. La temperatura mínima se situarà entre els 8 i els 13 ºC al Pirineu, entre els 14 i els 19 ºC al litoral i entre els 10 i els 15 ºC a la resta. La màxima es mourà entre 19 i 24 ºC al Pirineu, i entre 21 i 26 ºC a la resta del país.