L'Ajuntament denega la llicència per fer un tanatori de la Rambla Ibèria de Sabadell

Mémora va fer la sol·licitud a l'Ajuntament per instal·lar l'equipament que tindria un total de cinc sales i un aparcament | La reacció dels veïns ha estat d'oposició frontal en tot moment

L'edifici on podria anar el nou tanatori
L'edifici on podria anar el nou tanatori | Norma Vidal
Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:40h
La Junta de Govern Local de Sabadell ha acordat avui denegar la sol·licitud de llicència d’obres majors per adequar l’edifici situat a la rambla d’Ibèria, 139, a l’activitat de tanatori pel fet que l’empresa sol·licitant, Mémora, no ha presentat al·legacions malgrat l’ampliació del termini legal per presentar-les. L’expedient, ara per ara, doncs, queda tancat.

L’Ajuntament havia informat desfavorablement sobre aquesta sol·licitud, ja que, d’acord amb la Modificació puntual del PGMO de Sabadell a l’àmbit de la Rambla d’Ibèria (MPG-3), l’empresa havia de presentar un estudi de detall en què es recollissin les condicions fixades pel planejament. A més, aquest estudi s’hauria d’aprovar abans d’executar les obres d’adequació de la nau amb la finalitat de destinar-la a una activitat de tanatori. D’altra banda, aquest edifici es troba inclòs en el catàleg del Text refós del Pla Especial de Protecció dels Bens Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell (PE-122), amb un nivell de protecció volumètrica.

En el seu moment es va concedir al sol·licitant de la llicència un termini d’audiència per tal de possibilitar la presentació de les al·legacions que considerés adients, termini que es va ampliar per sol·licitud del promotor i d’acord amb la llei. Tanmateix, finalment no hi ha presentat al·legacions.

El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ja ha comunicat aquesta
denegació als representants de la plataforma ciutadana Tanatori No i a l’Associació de Veïns de Gràcia.