Renfe anuncia la construcció d'una nova estació a la R8 a Santa Perpètua de Mogoda

Es tracta d'una llarga reivindicació per part de la ciutadania

Redacció
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:16h
Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda
Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda | Renfe
Renfe ha anunciat la licitació de les obres de construcció de la futura estació de Santa Perpètua de la Mogoda, que s'ubicarà a la línia R8 de Rodalies de Catalunya, que uneix Granollers Centre amb Martorell passant per Cerdanyola Universitat. Es tracta d'una llarga reivindicació, i que es va posar sobre la taula amb la posada en servei de la línia, l'any 2011, per donar servei a una sèrie d'urbanitzacions properes a les vies del tren

Aquestes actuacions han de disposar d'un pressupost de 2.529.882 euros i tindran un termini d'execució de 9 mesos, donant cobertura a una zona de la localitat vallesana on s'havia reivindicat la instal·lació d'una parada. Actualment Santa Perpètua compta amb una estació de rodalies situada a la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts, però amb la nova estació es donarà servei a la zona de la Granja Soldevilla i els barris de Terrablanca i Can Folguera.

Les actuacions previstes en el projecte per a la construcció de la futura estació inclouen un nou edifici de viatgers on a la zona de vestíbul s'ubicarà el Punt d'Atenció al Viatger, així com màquines autovenda i control d'accessos. De la mateixa manera, s'habilitarà un pas inferior de connexió entre andanes, a més dels sistemes d'informació corresponents, s'urbanitzaran els accessos i s'instal·laran ascensors. 
 

Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda. Foto: Renfe